Ulucan gündemde olan belediyelerin SGK borçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bugün Sosyal Güvenlik Kurumunun batmasının tek sorumlusu, 22 senedir kamu gelirlerini har vurup harman savuran AKP Hükümetidir. Bugün Sosyal Güvenlik Kurumunun batmasının sebebi, yetimin hakkından alıp yandaş müteahhitlere peşkeş çeken AKP zihniyetinin kendisidir.

Bugün Sosyal Güvenlik Kurumunun batmasının sebebi, beytülmali babasından kalan mirasmış gibi harcayan AKP Hükümetidir.
Şimdi iktidar partisi memura, emekliye adam akıllı zam yapamamasını, belediyelerin SGK pirim borçlarını bahane olarak sunuyor. Bunun gerçeklerle alakası bulunmamaktadır. Gerçekte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelirlerinin yalnızca yüzde 3’ü belediyelerden kaynaklanmaktadır”

Türk Milleti ekmek almak için kredi kartını kullanırken aklınız neredeydi?

Ulucan açıklamasına şöyle devam etti, “Sosyal Güvenlik Kurumuna asıl borçlu olanlar AKP Hükümetinin şımarık çocukları olan 5’li çeteler, nerden geldiği belli olmayan AK zenginlerdir. İYİ Parti olarak AKP Hükümetine soruyoruz; şımarık müteahhitlerinizin SGK borçları affedilirken aklınız neredeydi? Ki unutmamak gerekir ki mevcut yasa içerisinde belediyelerin borçlanmasını yüzde 30’la sınırlandıran yasayı kendi çıkarları doğrultusunda değiştiren bizzat AKP’dir. Şimdi güç kaybına uğrayan hükümet, yine minareyi çalarken, kendine kılıf hazırlıyordur. İktidarın gizli koalisyon ortağı olan müteahhitlerin vergi borçlarını İYİ Parti iktidarı mı affetti? Türk Milleti fakirlikten inim inim inlerken, sizin müteahhitleriniz Deli Dumrul misali yolcu garantili köprülerden geçenden 3 akçe, geçmeyenden ve devlet kasasından 5 akçe toplarken aklınız neredeydi? Ülkemiz 70 sente muhtaçken, Birleşik Krallık vatandaşı olan Mehmet Şimşek dünyada kapı kapı dolaşıp, Medine fukarası gibi borç para isterken aklınız neredeydi? Türk Milleti ekmek almak için kredi kartını kullanırken, Saraylarda zevkü sefa süren yöneticilerinizden hesap sordunuz mu? 3 bin kişilik koruma görevlileriyle vatandaşa tepeden bakarken aklınız neredeydi? Elbette Belediyelerin SGK primlerini zamanında ödemesi gerekir ve bu pirimler vaktinde ödemeyen Eskişehir’deki CHP’li belediyelerin de kabahati bulunmaktadır. Ancak bu konuda hesap soracak son kişiler AKP’nin yerel yöneticileridir”

İktidardaki günlerinin sayılı olduğunu bilmekteler

Ulucan, “Onlar önce kendi fabrikalarının, işletmelerinin SGK borçlarını açıklasınlar da görelim. Bugün geldiğimiz noktada devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir kriz içinde olduğunu görüyoruz. AKP Hükümeti artık yolun sonuna gelmiştir. Kendileri de bu durumun farkına varmış, Bu yüzden giderayak kazanın dibini sıyırmakla meşguller. Bugün bile güne uyanırken seçim zamanı bulduğumuz doğalgaz müjdelerini indirim olarak görecekken, kendi şatafatlı hayatlarına kaynak yaratmak için doğalgaza yüzde 38 zam yaptıklarını öğrendik. Vatandaşımızı, parti adlarında olduğu gibi aldatmaya ve kandırmaya devam ediyorlar. Mevcut iktidar yola çıkarken 3Y ile mücadele diyerek yola çıktı. Bugün baktığımızda yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar artarak devam ediyor. Yandaş, yoldaş, yakın kayırma devam ediyor. Hakkaniyet ve liyakatten sürekli uzaklaşarak öz değerlerimizi, millet olarak devlete saygımızdan dolayı ses çıkartmadıkça kaybediyoruz. Mevcut hükümette hoyratça vatandaşın üzerine yüklenmeye devam ediyor. Aziz milletimizin refahı için çalıştığını iddia eden bu hükümeti 3y ile (yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla) mücadeleye davet ediyoruz. Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1937 yılında ülkemizin gelişimine katkı sunmak adıyla bütün mal varlığını aziz milletimize bağışlamış bir liderdir. İdeolojik yapısıyla beslendiğim hemşerimiz Şehit merhum Gün Sazak Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde sınırlardaki bütün yolsuzlukların önüne geçerek, düzeni değiştirmiş adaleti sağlamıştır. Böyle bir neslin evlatları olarak hükümeti yandaş kayırmaya değil adaletli ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz”

Muhabir: Beste Temel