Kentsel dönüşüm konusunun Eskişehir’in en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Ulucan, “Eskişehir’in en büyük kanayan yarası.

Merkezdeki yapılara baktığımızda Atatürk Caddesi, Yunusemre Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı, Şair Fuzuli Caddesi gibi ana arterlere baktığımızda hep eski binalar mevcut. Çoğu bölge afet riskli alan ilan edildi zaten. Fakat mevcut belediyelerde 2014 sonrası yapılan değişikliklerden sonra mevcut iktidar belediyelerin burada konut yapma durumlarını engelledi. Engellemesinden sonraki durumda da belediyelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli zorlaştırmalar, idari kararlarla yürütmeyi durdurma kararları vs alınarak burada iki taraflı kayıkçı kavgasıyla beraber vatandaş mağdur edildi” 

Ortak hareket edilmesi gerekiyor

Ulucan şöyle devam etti, “Buradaki durumun çözülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Eskişehir’deki belediyelerin ortak hareket etmeleri gerekiyor. Orası senin yerin burası benim yerim demekten ziyade vatandaş için pozitif olacak noktalarda durum değerlendirmesine gidip vatandaşın bu zor durumunu çözmeleri gerekiyor. İsteselerdi güçlü firmalarla beraber ortak hareket ederek bu yapılabilir. Örnek olarak Küçük Sanayi,  2014 döneminde kesinlikle kalkıyodu, 2014’den sonra mevcut Odunpazarı Belediyesi’ndeki değişiklikten sonra ciddi bir sıkıntı durumuna girdi. Oradaki esnaf da bu durumdan mağdur. Bölge de yaşayan insanlar da mağdur ve Eskişehir’in kent kimliğinin kazanılmasında Eskişehir’in kanayan bir yarası gibi Küçük Sanayi. Burada meccut iktidarın kadroları ya da belediyenin yapıları, ‘sen 20 daire yaptın teslim edemedin ben TOKİ’de şukadar yer yaptım teslim ettik edemedik’ cümlelerinden ziyade, kendi yaptıklarını ortaya koymak ya da karşı tarafı kötülemelten ziyade ortak paydada buluşarak doğru yaptırımlar yapmaları gerektğini düşünüyorum”

Onları aklı selime davet ediyoruz

Ulucan, “Bu şekilde devam ederlerse Eskişehir kentsel dönüşüm noktasında Eskişehir dönüşür mü dönüşemez. Burada her şeyden önce biz diyebilmemiz gerekiyor. Biz İYİ Parti olarak ortak aklılla siyaset yapılması gerektiğini, sen bencilikten çok millete hizmet edlmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkili olanlar onlar, onları aklı selime davet ediyoruz. Kentsel dönüşüm siyasi kavgaya kurban gitti tabi ki. Yıllardır kentsel dönüşümün gerçekleşmemesinin ana sebebi mevcut iktidarla buradaki yerel belediyelerin ana muhalefet olmasından kaynaklı siyasi durumdur.

Anadolu Üniversitesi önündeki batçıkların, çevre yolunun yıllarca yapılamamasının nedeni mevcut iktidarla belediyeler arasındaki kayıkçı kavgasıdır” 

Kaynak: Haber Merkezi