Büyükerşen’i halkın içinde görmüyorduk

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili konuşan Ulucan, “Ayşe başkan seçildi, kendisine İYİ Parti ailesi olarak hayırlı olsun ve başarı dileklerimizde bulunduk. Geçen süreçte küçük dokunuşlarla özellikle genç kesime yönelik, tramvay saat sürelerinin uzatılması, gençlik festivali ilgili çalışmalarda ziyaretleri ile kendini vatandaşa gösterdi, halkla iç içeydi. Biz Eskişehir’de şuna alışık değildik, bundan önceki Büyükşehir Belediye başkanımızı sokakta vatandaşın içinde, halkın arasında görmüyorduk. En büyük değişiklik o oldu, Ayşe hanım halkın içinde. Bu bizi bir Eskişehirli olarak mutlu etmekte. Kırsalda da ziyaretlerimiz sırasında görüyoruz, köylerin yolları ile ilgili hummalı çalışmaları var. Bu konuda da kendilerini tebrik ediyoruz”

Sığınmacılarla ilgili yaptırım uygulanmalı

Ulucan sığınmacılarla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ama öncelikli olarak değinilmesi gereken bir sorun var. Ülkenin ciddi bir problemi olan sığınmacılar sorunu. Sığınmacılar sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin elinde imkan dahilinde yaptırım yapabileceği çok çok noktalar var. Ayşe Hanım özellikle bu konuya odaklanması ile ilgili hassasiyet gösteriyoruz. Çünkü, bu konu ile ilgili problemler çözüldüğü taktirde Eskişehir’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının yüzde 40’ı otomatik olarak çözülecektir. Geçen haftalarda da gündeme geldi, gençler arasında tartışmalar yaşanıyor, bıçaklanmalar oluyor. Şiddet eğiliminde olan sığınmacılar, en önemli konunun bu olduğunu düşünüyorum. Biraz buna eğilim gösterip sığınmacılarla ilgili yaptırım uygulanmalı, şehirden onları uzaklaştırılsınlar, nereye giderlerse gitsinler, Ankara’ya mı gidecekler, Afyon’a mı gidecekler, hangi illere giderlerse gitsinler, şehirden uzaklaştırıp şehre nefes aldırmasını temenni ediyorum”

Sığınmacılara ev verilmemeli

‘Yerel yönetimler bu konuda ne yapabilir’ sorusuna Ulucan, “İşyeri ruhsatı vermeyebilirler. Diğer illerde bunun örnekleri var. Su kullanımı olsun, belediyenin kendi bünyesinde olan su kullanımları ile ilgili yaptırımlar da olabilir, nikah durumları ile ilgili konularda da bir şey yapabilirler, destek yardım konusunda sığınmacılara karşı farklı uygulamalar gibi, uygulayabileceği yaptırımların hepsini uygulayabilirler. Veya oradaki mahallelerdeki vatandaşlarla, muhtarlarla görüşme yapılıp bunlara ev verilmemesi konusunda teşviklerle ilgili farklı girişimlerde bulunabilirler. Bunun üzerine bir ARGE çalışması yapılıp oturulduğunda çok ciddi noktalar çıkartılıp, bu kişilerin burada yaşamaması başka illere gitmesi de konuşulabilir” yanıtını verdi”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı