Kelle paça çorbalarının restoranlarda 125 TL'den 200 TL'ye kadar olan fiyatlarına karşılık, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan tavuk suyu çorbası daha hesaplı bir alternatif haline geliyor. Ancak tavuk suyu çorbası yaparken nelere dikkat edilmeli, hangi malzemeler kullanılmalı ve nasıl bir hazırlık süreci izlenmeli? İşte tavuk suyu çorbası hakkında ayrıntılı bilgi ve tarifi.
Tavuk suyu çorbanın malzemeleri
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet tavuk göğsü
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı tel şehriye
Tavuk suyu çorbasının hazırlanışı
- Tavuk parçalarını büyük bir tencereye alın ve 6 bardak su ekleyerek haşlamaya başlayın.
- Ayrı bir tencerede, biraz yağda küp küp doğranmış soğanları kavurun.
- Tavukları haşlarken kereviz sapı ve havuç da ekleyerek aroma verebilirsiniz.
- Tavuklar soğuduğunda, kemiklerinden ayırıp didikleyin.
- Başka bir tencerede, 1 yemek kaşığı un ve yağı kavurun, ardından didiklenmiş tavuk, soğan ve tavuk suyunu ekleyin.
- İçerisine tel şehriyeyi koyup bir süre kısık ateşte kaynatın.
- Çorbanız servise hazır olduktan sonra üzerine kırmızıbiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk suyu çorbanın yanında tüketebileceğiniz limon suyu ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, çorbanın sindirimini kolaylaştırır ve lezzetine lezzet katar.
Kaynak: Haber Merkezi