Muhammed Abdelfattah, bitirme projesi olan “Kaçacak bir yer yok” isimli belgesel filmi ile TRT Geleceğin iletişimcileri yarışmasından ödülle döndüğünden duyduğu gururu anlatarak şu ifadelere yer verdi, 

“Kaçacak bir yer yok” projemiz bitirme projemizdi, başvuru yaptığımız süreçte projenin sadece ilk kısmıydı. İlk 6 dakikası yer alıyor. Benden daha önce mezun olan Suriyeli bir arkadaşım bana yardım etti. Göç konusunu gerçek bir gözden dinlemek projeyi bir adım öteye götürdü. “Kaçacak yer yok” yasa dışı göçü konu alıyor. Mersin’de ve İzmir’de çektik. Emek verilmiş bir projeydi.

Pekçok hocamız yardım etti. Danışman hocam Prof. Davut Alper Altunay’dı. Geçen yıl yaptığım başvuruda da finale kalmış bir projeydi fakat birinci olamadı. Bu sene ise TRT özel ödülü alarak hepimiz emeklerimizin karşılığını görmüş olduk. 

Abdelfattah şöyle devam etti,” Projenin hazırlık aşaması çok zorlu bir süreçti. Konu da oldukça tehlikeliydi bu nedenle aslında iletişim kurmakta çok zorlandık. Ama ödülü aldığım an her şeyi unutturdu. Burada bana yardımcı olan ve gerçeği gerçekçi bir şekilde yansıtmamı sağlayan Rayan Okla ve beni destekleyen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz” 

Muhabir: Beste Temel