Toptaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

"Eğitim; Toplumun ekonomik, politik, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayan, toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ve lider kadroların oluşmasını sağlayarak ülkenin kalkınma hızını artıran en önemli faktördür.

İlçemiz eğitim öğretim ve okullaşma bakımından ülkemizin en şanslı ilçelerinden biridir. İlçemizin yetiştirdiği değerlerimizden eski Eskişehir milletvekili Fahri Keskin  büyüğümüzün yaptırmış olduğu Fahri Keskin Fen Lisesi modern binası  ve yatılı öğrenci yurdu, tam kadrolu uzman eğitimcileri ile 225 öğrenciye hizmet vermektedir. Açılışından bu yana yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bu öğrenciler ülkemizin çeşitli yerlerinde ve makamlarında hizmet vermektedirler.

Okulumuz  2023-2024 öğretim yılında üniversite sınavlarında büyük başarı sağlamıştır. 2 kişi Tıp Fakültesi,1 kişi Diş Hekimliği ,1 kişi Eczacılık ,1 kişi Psikolog,1 kişi Hukuk Fakültesi,2 kişi Elektrik Elektronik Mühendisli,1 kişi mimarlık,1 kişi Veterinerlik Fakültesi,3 kişi Milli Savunma Üniversitesi,1 kişi Fizyoterapi,1 kişi Konuşma ve Dil Terapisi,1 kişi Endüstriyel Tasarım,1 kişi Metalürji Mühendisliği, 2 kişi hemşirelik,1 kişi  Bulut ve Bildirim Fakültesine yerleşmiş olup yüksek puan aldığı halde istedikleri fakülteye yerleşemeyen öğrencilerimizde tekrar çalışmalara başlamışlardır. Üniversiteye giriş başarı oranı yüzde 80leri bulmuştur.

Fahri Keskin Fen Lisesi 2024-2025  öğretim yılına öğrenci kontenjanları  dolu olarak ve tüm branşlarda kendi kadrolu öğretmenleri ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuzda açılışından bu yana görev yapan ve yapmakta olan  tüm idareci ve öğretmenleri  ilçemize kattıkları bu değerli başarılarından dolayı kutluyorum.2024-2025 öğretim yılının da hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Ayrıca böyle müstesna bir okulu ilçemize kazandıran Fahri Keskin büyüğümüze de şükranlarımı sunuyorum"

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı