Tercih sonuçları sonrası Eskişehir’e öğrenci olarak gelecek gençlerin karşılaştığı en büyük sorunlar arasında barınma ihtiyacı geliyor. Bu ihtiyaca karşılık olarak da Eskişehir’de pek çok seçenek mevcut. Seçenekler arasında KYK yurtları, özel yurtlar, apartlar, ve kiralık 1+1,2+1 daireler yer alıyor.

Fakat Eskişehir’de öğrencilerin en çok tercih ettiği, üniversite çevrelerinde de çok bulunduğu için seçenekte zorlanmayacağınız apartlar yer alıyor. Gelelim 2024 apart fiyatlarına…

2024-2025 öğretim yılı apart fiyatları

Eskişehir'de apart fiyatları özelliklerine, konumuna, binalarının ve eşyalarının yeni olmasına göre farklılıklar gösterirken öğrencilerin tercihi okula ve kent merkezine daha yakın yerler oluyor. 

Fiyatları belirlerken en önemli kriterlerden biri de seçilen  odanın kaç kişilik olacağı. Eskişehir’de ortalama fiyatları düşünürsek; tek kişilik odalar aylık 10.000 TL - 12.000 TL, çift kişilik odalar aylık 7.000 TL - 10.000 TL aralığında. Bunların dışında, banyosu, mutfağı içerisinde tek kişilik süit daire olan odalarında ise aylık ücretler aylık 12.000 TL - 15.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Kiralık eve çıkmak ile neredeyse aynı

Öte yandan kiralık eve çıkmanın maliyeti de apart fiyatlarıyla aynı orana denk geliyor. Bir süre önce apartların aylık ücreti, kiralık bir dairede yaşamanın maliyetinden daha düşük olduğu için tercih edilirken, şu an apartlar ve kiralık evlerin hemen hemen eşit ücretlendirmelere denk gelmesi dikkat çekti.

Velilerin ve öğrencilerin bütçesini zora sokan bu fiyatlar Eskişehir’de başta öğrenciler olmak üzere büyük bir barınma krizi yaşanacağını gösteriyor.

Muhabir: Beste Temel