AK Parti Teşkilat Başkanı Atakan Tetik, İl Sekreteri Sevda Şenoturan, Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural’ın katıldığı devir teslim töreninde konuşan AK Parti Teşkilat Başkanı Atakan Tetik, “il başkanlığımızın himayelerinde ilçe başkanlığı değişim noktasında temayüllerle başlayan sürecimiz dün itibariyle mülakatlarımızla noktalanmış bulunuyor. Hamdolsun biz bu süreci çok güzel bir şekilde tamamladık. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in bizim teşkilatlarımız için şöyle bir sözü var. Diyor ki vekiller noktasında, adaylar noktasında, meclis üyeleri noktasında farklı noktalarda sıkıntılı süreçler olmuş olabilir. Eskişehir özelinde söylemiyorum bunu. 81 il noktasında sıkıntılar olabilir. Ancak biz teşkilatlarımız noktasında hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne başımız öne eğik gitmedik. Onun için ben geçmiş dönem ilçe başkanımız Emre Başkan’a süreci başından itibaren iyi bir şekilde tamamladığı için çok teşekkür ediyorum ve Muhammed Ali Kaya başkanımıza teslim ediyor görevini. İkisi de bizim teşkilatlarımızdan çıkmış güzide isimler” diye konuştu.

Elimizden gelen gayreti gösterdik

AK Parti Tepebaşı ilçe Başkanlığını bırakan Emre Aydın ise, “Yaklaşık bir buçuk yıldır Tepebaşı ilçe başkanlığı görevini tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın yüzünü öne eğmemek amacıyla Tepebaşı’ndaki bir neferi olmak gayesiyle elimizden gelen kuvvetle gayretle elimizden geleni yaptık. Zor bir dönemdi. Genel seçimlerin olduğu bir dönemde 50 gün kala göreve gelmiştik. Allah razı olsun mahalle başkanlarımız yönetim kurulu üyelerimiz var gücüyle bizim arkamızda destekçimiz oldu ve elimizden gayreti gösterdik. Sonrasında yerel seçilmelerde elimizden gelen gayreti gösterdik. Gönül isterdi ki durum daha farklı olsun ama milletimizin takdiri bu yönde olduğu için tabi ki buna saygı duyuyoruz ve muhalefet görevimizi de yerel seçimlerden sonra yapmaya devam ettik. Bugün bu görevi yaklaşık bir yıldır yönetim kurulu üyemiz olan Muhammed kardeşime devredeceğim. Kendisinin seçim dönemindeki gayretlerine ben yakından şahidim” dedi. 

Biz zorlukların partisiyiz

Görevi devralan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Kaya ise, “Ben 15 yaşında Eskişehir’de teşkilat kurulması için babamın yanında her sokağında, her mahallesinde yanında bulundum. Teşkilatın her kademesinde yaklaşık 2005-2007 yıllarında Gençlik Kollarında çalıştım. Ondan sonra diğer kademelerinde de uzaktan da olsa mutlaka desteğimiz olmuştu. Daha önce ilçe başkanlığı yapan başkanlarımı ve bu görevi layığıyla üstlenen Emre Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Amaç yanlışsa sonuç da her zaman yanılgıdır. İl başkanımızın amacı, mottosu Eskişehir. Bizim de amacımız, mottomuz Tepebaşı diyoruz ve inşallah mahallelerimizden başlayarak bu bayrağı en ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Biz zorlukların partisiyiz. Dönem zor, süreç zor ama Cumhurbaşkanımız zorluklardan yılmadı. Biz de inşallah onun önderliğinde milletvekillerimizle, il başkanlığımızla, ilçe başkanımızla ve koordinatörlerimizle daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Muhabir: Beste Temel