31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren CHP'de, aday adaylarının başvuruları da devam ediyor.

Daha önce 28 Kasım olarak açıklanan son başvuru süresi, MYK kararıyla 5 Aralık'a kadar uzatılmıştı.

                                                        ***

Sürenin sona ermesine yakın, Eskişehir’de hareketli saatler yaşanmaya başladı.

CHP’nin bir önceki Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Tepebaşı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Gerçek şu ki; Ahmet Ataç cephesinde, değişim hareketinin başarıya ulaşması sonrasında derin bir sessizlik hakimdi. Kulis bilgileri de Tepebaşı’nda Ataç döneminin sona erebileceğine işaret ediyordu.

Durum böyleyken CHP’nin önde gelen kurmaylarından olan ve kurultayda Özgür Özel’i destekleyen Recep Taşel’in Tepebaşı’na talip olması, son derece kritik bir gelişme.

Taşel, siyasette ince eleyip sık dokuyan bir isim. Kolay kolay boşa hamle yapmaz.

Açıkçası CHP’nin Tepebaşı adayı yapılırsa, hiç de sürpriz olmaz.

                                                         ***

CHP’de, Taşel’in Tepebaşı’na aday adayı olmasının yanı sıra bir kritik gelişme de Büyükşehir’de yaşandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, 2018 yılından bu yana sürdürdüğü  görevinden ayrıldı.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiğini bildirmişti.

YSK’nın verdiği sürenin dolmasına birkaç saat kala gelen bu istifa hemen herkesi şaşırttı.

Ünlüce, istifa kararı sonrası herhangi bir açıklama yapmadı. Velakin beklenmeyen ve zamanlaması oldukça manidar olan bu istifa, soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Hal böyle olunca bu kritik gelişmeyi Ayşe Ünlüce’nin kendisine sorduk.

Ünlüce, ‘aslında istifa etmediğini ve emekli olduğunu ve bu dönemde meclis üyesi olarak görev yapmak için pazartesi günü müracaat edeceğini’ belirtti.

Sayın Ünlüce’nin açıklaması bu şekilde. Ne var ki Genel Sekreterlik görevini bırakarak, meclis üyeliğine geçmek istemesi oldukça sıra dışı bir durum.

Bu noktada bir miktar niyet okuyuculuğuna girmenin pek sakıncası olmasa gerek.

·         Ünlüce, YSK’nın belirlediği yasal süre içerisinde istifa ederek Odunpazarı ya da Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için kapıyı açık tutmak istemiş olabilir.

·         Diğer ihtimal ise dediği gibi meclis üyesi olmak. Bu suretle Büyükerşen’in tekrar Belediye Başkanı seçildiği velâkin ilerleyen süreçte çeşitli sebeplerle görevden ayrılmak istediği bir olasılıkta, Ünlüce’nin meclis çoğunluğunun oyu ile Büyükşehir Belediye Başkanı olması yönünde bir ‘B Planı’ düşünülmüş olabilir.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Kader, harekete geçmeyen kişiye asla yardım etmez.

-       Sophokles