Terzi ve ayakkabı tamircileri kış aylarının yaklaştığı bu günlerde vatandaşların daha çok mont ve ayakkabı tamiri için talepleri olduğunu ifade ediyor.

Daha önce çocuklarına küçülün veya eskiyen kıyafetlerinin yerine yeni kıyafet aldıklarını ifade eden vatandaşlar, “Bu kış okullar açıldığında dahi zorlandık. Çünkü kırtasiye ürünleri geçen yılın üç katıydı. Bu durumda yeni ayakkabı ya da mont almak yerine tamir ettiriyoruz. Bu yıl ilkez küçük oğlum büyüğün montu ile kışı geçirecek, yapacak bir şey yok. Elektrik, yarın doğalgaz faturaları da gelmeye başlayacak. Bütçemiz asla, şuanki fiyatlara mont, bot almaya yetmez” diye konuşuyorlar. 

Terzi ve ayakkabı tamircilerinde yoğun mesai

Hazır giyim, mobilya sektörü yaşanan ekonomik krizden dolayı fiyatları durdurulamayan sektörlerden. Alım gücü azalan vatandaşlar ise mobilyada ikinci ele yönelirken, kıyafet ihtiyacını ise eskiyi yenileterek karşılmaya çalışıyor. Eskişehir’de kış öncesi hazırlıklarına başlayan vatandaşlar da terzi ve ayakkabı tamircilerinin yolunu tutuyor. Sektördeki durgunluk nedeniyle bir zamanlar yok olma tehlikesi yaşayan mesleklerden olan çanta tamiri, terzilik gibi mesleklere şuan talebin bir hayli arttığı öne sürülüyor. 

Tadilat1

Muhabir: Beste Temel