Siyah noktalar ne kadar kurtulmak istesek de illaki zaman içinde oluşmasına engel olamadığımız sorunlar arasında yer alıyor. Günlük hayatının koşuşturmasında yüzümüzde biriken yağ, kir ve sebum siyah nokta oluşmasına sebep olabiliyor. Daha temiz, aydınlık, siyah noktalardan arınmış bir cildi kim istemez ki? Cam gibi bir cilt, siyah noktasız bir cilt için neler yapıp yapmayacağınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda T bölgenizin temizliği ve siyah noktalardan kurtulma yollarına dair sizlere ipuçları vereceğiz. 

Burun bantlarından etkili sonuç almak için…

Kadınların elinin altında mutlaka bulunan siyah nokta bantları siyah nokta görüntüsünden kurtulmak adına en büyük rolü üstleniyor. Doğru kullanımla etkili sonuçların alındığı siyah nokta bantlarıyla siyah noktalardan kurtulmak mümkün. Bantları yüzünüze uygulamadan önce cildinizi iyice temizlediğinizden etkili olun. Bantları iki türlü kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki burnunuzu sıcak bir suyla yıkayın. Daha sonra siyah nokta bandını burnunuza yerleştirin. İyice yapışması için bandın üstüne de su uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika kadar bandın kurumasını bekleyin. Daha sonra dikkatlice bandı çıkarın siyah noktaların bantla birlikte geldiğini göreceksiniz.

İkinci yöntem ise daha da etkili diyebiliriz. Siyah noktalarla mücadelede siyah nokta karşıtı tonikler olmaz olmazdır. Cilt bakım rutininizde mutlaka toniklere yer vermelisiniz. Bandı yerleştirmeden önce burnunuza siyah nokta karşıtı tonik uygulayın daha sonra bandın iç tarafına da bu tonikten sıkın. Daha sonra bandı yerleştirin ve kurumasını bekleyin. Siyah nokta bandını çıkardığınızda siyah noktaların daha fazla geldiğini göreceksiniz. Böylelikle hem siyah noktalarınızdan kurtulurken hem de gözeneklerinizi yavaş yavaş küçülteceksiniz. 

Eyvah! Evde siyah nokta bandı kalmamış ne yapacağım…

Bazen aynaya bir bakarsınız siyah noktalarınız dolmuş. Hemen bir siyah nokta bandı alıp kurtulayım derseniz ama bir bakarsınız evde kalmamış. Alabilecek vaktiniz de yoktur. Telaş etmeyin evde kendi siyah nokta bandınızı da yapabilirsiniz. İhtiyacını olan malzemeler bir kaşık limon suyu, 1 yumurtanın akı ve kağıt havlu. Limonu ve yumurta akını iyice karıştırarak köpürtün. Kağıt havluyu elde ettiğiniz karışıma batırın ve burnunuza yerleştirip kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yavaşta çıkarıp etkili sonuç karşısında şaşırıp kalacaksınız. Acil zamanlarda en büyük kurtarıcınız bu yöntem olacak.

Kaynak: Haber Merkezi