Akçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Hatipoğlu’nun eline tutuşturdukları resmi belgeyle ilgili olarak yine yanlış bilgilendirilip, Belediye Başkanımız Habil Dökmeci’yi zalimlikle suçlamasına dair bahsini geçirdiği kişinin neler yaptığına ve Hatipoğlu’nun arkasında durduğu, mazlum diye nitelendirdiği kişinin kim olduğuna bir bakalım;

Kendisinin maaşına önceki belediye başkanıyla beraber kapalı kapılar ardında %140 zam yapıp; şirketteki diğer işçiler asgari ücrete çalışırken , aynı statüde olmasına rağmen sırf başkana yakın diye orantısız maaş alıp şirketi zarara sokan kişi mi mazlum?

Şirket işçisi olarak işe alınıp, çalıştığı dönemde bütün işçilere “buranın kralı benim”, “ben ne dersem o olur” diyip, bütün işçilere zalimlik yapan mı mazlum?

Sivrihisar Belediyesi Önceki Belediye Başkanıyla beraber yönetim kurulu kararı almadan ve ihaleye çıkmadan genel müdürü olduğu şirkete AUDI marka araç alıp, sonrasında bunu usule aykırı önceki başkana satan genel müdür mü mazlum?

Hatipoğlu’na, usulsüzlüklerini say say bitiremeyeceğimiz ve şirketten kendisi istifa eden kişinin yanında duracağına; Sivrihisar’daki dükkanları ihale onay makamı sıfatıyla ihaleye çıkarıp, sonrasında yine kendisinin başkanlığını yaptığı derneğe usulsüz olarak ihaleye veren ve hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan soruşturma başlatılan dönemin başkan yardımcısı ve seçimlerde partisinin aday olarak gösterdiği kişinin yanında durmasını öneririz. Onun size daha fazla ihtiyacı var Sn. Hatipoğlu..

Bununla beraber önemli bir haberi de mazlumluk - zalimlik dengesinde sizlerle paylaşmalıyım. Sivrihisar’ın Audi’si ile ilgili başlatılan soruşturmada dosyanın ön inceleme aşaması tamamlanmış ve rapor hazırlamak üzere soruşturmacıya teslim edildiğinin haberini vereyim. Bu yüzden Hatipoğlu’nun önceki mazlum (!) belediye başkanının yanında fazlaca durmasını öneriyor, belki rapor hazırlanmadan belediye başkanına yardımının dokunacağını kendisine bildiriyorum”

Hatipoğlu’nun söz konusu paylaşımı ise şu şekildeydi; 

“Paylaştığım belgeyi iyice bir inceleyin sevgili vatandaşlarım. Bu belge bir atamanın, bir tayinin değil; zehirli bir zihniyetin, devlet adabına düşman bir yapının belgesidir aslında. Bir şirket genel müdürünü alıp, temizlik işleri görevlisi olarak atamak, soruyorum sizlere dünyanın neresinde olur? Ama yönetim CHP ise bal gibi olur. "Hak" derler, zalimin dik alasıdırlar. "Liyakat" derler, yöneticilerine dürbünle baksan liyakatı göremezsin. "Hizmet" derler, heykel-konser gösterirler. "Altyapı, üst yapı, sosyal dayanışma nerede?" diye sorarsın, "bizi çalıştırmıyorlar" diye ağlarlar. Bu ve bunun gibi onlarca belge bize hep aynı şeyi hatırlatır, "çöp, çamur, çukur..."

Kaynak: Haber Merkezi