Artık biberin acı mı tatlı mı olduğunu anlamak için tadına bakmaya gerek yok. Biberin acı mı, tatlı mı olduğunu anlamak için tek yapmanız gereken, biberin sap kısmına bakmak. Öğreneceğiniz bu pratik yöntem sayesinde her seferinde doğru biberi seçebilirsiniz.

Biberin acı mı tatlı mı olduğunu anlamanın yolu

Biberler, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem acı hem de tatlı çeşitleriyle menülerdeki yerini alır. Hem acı biber hem de tatlı biber sağlık açısından oldukça faydalıdır. Lif açısından zengindir ve tokluk hissi verir. Kansızlığa iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Aldığınız biberlerin üzerinde genellikle acı veya tatlı ibaresi bulunsa da satın aldığınız biberlerin beklediğiniz gibi çıkmama ihtimali her zaman vardır. Ancak, biberin acı mı tatlı mı olduğunu hızlı bir şekilde anlamanın bir yolu vardır.

Bir biberin acı mı tatlı mı olduğunu anlamak için dikkat etmeniz gereken tek şey, biberin sap kısmına bakmaktır. Biberin sapı ile gövdesinin birleştiği yerde taş yapraklar bulunur ve bu yapraklarda yıldız şeklinde çıkıntılar vardır.

Bu çıkıntılar size bir ipucu verir. Eğer çıkıntıların sayısı 5 veya daha az ise o biber tatlıdır. Ama eğer çıkıntıların sayısı 6 veya daha fazla ise o biber acıdır. Bu basit ve etkili yöntemle istediğiniz gibi acı ya da tatlı biberi seçebilirsiniz.

Biberin acılığı nasıl giderilir?

Eğer pazardan aldığınız biber beklenmedik bir şekilde acı çıkarsa endişelenmeyin, bu durumu düzeltebilecek birkaç püf nokta vardır. Biberin acılığını azaltmak için üzerine bal sürebilirsiniz veya limon, süt veya yoğurt sürerek acılığı giderilebilir. Ayrıca sirkeli su içerisinde bir süre bekletmek de bir seçenektir. Tüm bunların yanı sıra biberin acılık seviyesi kişiden kişiye de değişebilir.

Kaynak: Haber Merkezi