Sivas, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamasından dolayı çevre ülkeler tarafından da adı sık sık anılır. Sivas’ta yaşayan insanlar genel olarak sıcakkanlı, misafirperver ve samimi insanlar olarak bilinir. Gururlu ve geleneklerine bağlıdırlar. Dürüstlük ve mertlik onlar için önemlidir. Peki Sivas Türkiye’de zeka ortalamasında kaçıncı sıradadır?

Sivaslıların zekası hakkında yapılan araştırmalar, Sivaslıların genel olarak Türkiye ortalaması ile ortalama zeka düzeyine sahip olduğunu göstermektedir. 2023 yılında Zeka Testi Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Sivas'ın IQ ortalaması 100.09'dur. Bu da Türkiye’de 41. Sırada yer almasını sağlamıştır.

Unutulmamalıdır ki zeka, birçok faktörden etkilenen karmaşık bir kavramdır. Bu faktörler arasında, genetik, çevre, eğitim ve beslenme gibi faktörler yer almaktadır. Ancak, Sivaslıların bazı alanlarda daha başarılı olduğu söylenebilir. Örneğin matematik, fizik, kimya gibi alanlarda başarılı olduğu bilinmektedir. Bu başarının ise Sivas'ın eğitim sisteminin kalitesi ile ilişkili olduğu düşünülebilir.

Türkiye’nin en zeki şehirleri sıralamasında birinci şehir 105.2 ortalama ile Eskişehir gelirken, Sivas’tan sonra 100.6 ile Isparta, 100.1 ile Nevşehir, 99.98 ile Kastamonu, 99.75 ile Malatya gelmiştir. Peki sizin yaşadığınız şehir kaçıncı sırada yer alıyor?

Kaynak: Haber Merkezi