Teknolojinin gelişen çizgisi, yapay zeka unsurunu da her geçen gün hayatımıza daha da yoğun bir şekilde katarak hizmet özelliklerini genişletiyor. Bu hizmetlerin en yeni ve eğlenceli örneklerinden biri de şehir isimlerini yeniden adlandırma özelliği. Yapay zeka, bu kez Türkiye'nin 81 ilinin isimlerini talep üzerine yeniden belirlemek için görevlendirildi. 

Son zamanların gelişmiş teknolojilerinden biri olan yapay zeka, her alanda karşımıza çıkıyor. Bu defa bir kullanıcının sosyal medya üzerinden talebi ile Türkiye'nin tüm şehirlerinin isimlerini yeniden adlandırmak üzere harekete geçen yapay zeka, bu işi hakkıyla profesyonel bir şekilde yerine getirdi.

Yapay zeka, üzerinde çalışılan illere ait yeni isimler ile bizi şaşırtmaya devam ediyor. Örneğin, ilginç bir öneri olarak karşımıza çıkan Tokat, "Kalevana" adıyla tanıtılırken, Yozgat "Boğazlıyan" olarak yeniden isimlendiriliyor. İstanbul için önerilen "İstarmoni", Ankara için önerilen "Atatürk" gibi isimler de geleneksel özelliklerini korurken aynı zamanda yenilikçi bir yön de ekleyerek, yapay zeka tarafından önerilen isimler arasında yer alıyor.

Dikkat çeken yeni isimlerden biri olan "Samsara" ise, Samsun için düşünülen yeni isim olarak karşımıza çıkıyor. 

Her şehrin ismi, oradaki kültürü, tarihi ve kimliği anlatır. Yapay zeka tarafından önerilen bu yenilikçi isimler, her ne kadar bu değerlere saygı çerçevesinde oluşturulmuş gibi gözükse de, bu değişikliklerin toplum nezdinde farklı tepkiler oluşturabileceği ve herkes tarafından kabul görmeyebileceği de unutulmamalıdır. Ancak her şeye rağmen, teknoloji ve yapay zekanın sunduğu bu yenilikçi yaklaşım, bizi daha çok şaşırtmaya ve hayatımıza eğlence katmaya devam edecek gibi duruyor.

Kaynak: Haber Merkezi