Dört takımın ter döktüğü 3 gün süren İç Anadolu Master Cup +40 Yaş Turnuvası dostluk havasında geçti. Yeşil sahalarda görülmek istenilen fair play hareketlerle, örnek oluşturacak şekilde geçen turnuvada Ars Mühendislik Eskişehir Masterlar takımı, rakibi Anadolu Üniversitesi’ni penaltı atışlarıyla geçerek kupaya uzanan taraf oldu.

Karşılaşmalara büyük ilgi

Renkli ve eğlenceli anların yaşandığı karşılaşmalar ilgiyle takip edildi. Turnuvanın son maçını TFFHGD Eskişehir Şube Başkanı Fatih Pazı yönetti.  Müsabakayı Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Ekşi, Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Galip Özsarı, Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Berkay Çifter, EASKF Başkanı Sadri Atam, Eskişehirspor’un eski başkanı ve ARS Mühendislik Sahibi Mehmet Şimşek, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Varol Ümit Uludağ ile Anadolu Üniversitesi Kaptanı Ali Fırat Kasap yakından takip etti.

Mağusa 3’üncü oldu

Çekişmeli karşılaşmaların ardından dereceye giren takımlar belli oldu. Dört takımın tek devre lig usulüne göre mücadele ettiği turnuvada maçlar Abdurrahman Temel Sahası’nda oynandı. Maçlarda atılan karşılıklı goller birlikte heyecan daha da arttı. Günün ilk maçında Kıbrıs Mağusa Spor Derneği ile Afyonkarahisar Masterlar ekibi ter döktü. Maçın normal süresi karşılık atılan gollerle 2-2 berabere biterken, penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Mağusa Spor Derneği turnuvaya 3. Sırada tamamladı.

Turnuvanın enleri…

Şampiyonluk maçında ise nefesler tutuldu. Anadolu Üniversitesi Masterlar takımı ile Ars Mühendislik Eskişehir Masterlar ekibi şampiyonluk için mücadele etti. Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan maç ta penaltı maçlarına geçildi. Büyük heyecanın yaşandığı penaltı atışlarında Ars Mühendislik Eskişehir Masterlar takımı, rakibine üstünlük sağlayarak turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvanın en centilmen ekibi Afyon Şöhretler Karması, en golcü oyuncusu Oktay Arıkan, en az gol yiyen kalecisi ise Murat Dizgin oldu.

Kaleciler damga vurdu

Turnuvaya kaleciler damga vurgu. Hem rekabetin hem dostluğun güzel bir örneğinin sergilendiği kaleciler Osman Zafer ile Murat Dizgin takdir topladı. Antalya’da ki turnuvada ARS Mühendislik Eskişehir Masterler takımının kalesini koruyan her iki deneyimli file bekçisi organizasyonun son maçında bu kez rakip oldu. Penaltı atışlarında performanslarıyla dikkat çeken isimler dostluklarıyla da örnek oldu. Penaltı atışları sonucu gülen taraf ARS Mühendislik Eskişehir Karması file bekçisi Murat Dizgin oldu.

Kaynak: Spor Servisi