Bu sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin bütün illerini karşılaştırmak için yapay zekayı kullandı. Yapay zeka, Türkiye'deki birçok il arasında benzerlik bulma yeteneği ile Sakarya ve Düzce'yi "ikiz şehirler" olarak nitelendirdi.

Sakarya ve Düzce'nin ikiz şehir olarak belirlenmesinin sebepleri arasında, coğrafi konumu, tarihi ve kültürel benzerlikler ile ekonomik ve sosyal bağlantılar yer alıyor.

Sakarya’nın Marmara Bölgesi'nde, Düzce’nin ise Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz bölümünde yer almasına rağmen, birbirine olan mesafesi oldukça yakın ve iki il arasındaki ulaşım sadece 1 saat sürer.

Tarihi ve kültürel açıdan benzerlik gösteren her iki il, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de öneme sahip olmuş durumda. Bu benzerlik, tarihi ve kültürel yapılarının varlığıyla da desteklenmekte.

Dolayısıyla yapılan bu çalışmayla, Sakarya ve Düzce'nin ekonomik ve sosyal bağları da ortaya çıkmış oldu. Her iki il, sanayi, ticaret ve tarım alanlarında önemli bir yere sahip olup, birbirlerine olan bağlantıları da bu benzerliklerden kaynaklanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi