İki çocuk ve dört torun sahibi Mesude Elmas, yıllara dayanan tecrübesinden edindiği bilgilerle, pastanelerdeki poğaçaları aratmayacak bir tarif paylaşıyor. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz peynirli poğaçaların püf noktalarını ve yapılışını Mesude Teyze anlatıyor.
İşte sizin de evde yaparken bilmeniz gereken peynirli poğaça tarifi:
Peynirli poğaça malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
İç harç için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Beyazı hamur kabınıza alın.
Üzerine yoğurdu, yağı, sütü ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru büyük parçalara ayırarak elinizle açın.
Açtığınız hamurun ortasına peynirli harçtan koyun ve kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve 180 derecelik fırına yerleştirin.
Üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkarın.
İlk sıcağı geçen peynirli poğaçaları servis yapın.
Artık evde kendi pastane poğaçalarınızı yapabilirsiniz. Afiyet olsun!