C vitamininin vücudumuz için kritik öneme sahip olduğu artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Vücudumuz C vitamini üretemediği ve depolayamadığı için bu vitamine sürekli ihtiyacımız olmakta. Kolajen üretimine katkıda bulunan C vitamini hücre yenilenmesine destek olarak yaşlanma belirtilerinin önüne geçmenizde en büyük yardımcınız olacak. Nedir bu C vitamini ve neden ihtiyacımız var gelin birlikte bakalım.

C vitamini nedir ne işe yarar?

İnsan vücudu C vitamini üretemediği için bu ihtiyacı meyve-sebzelerden, gıda takviyelerinden, tabletlerden ya da son dönemin popüler ürünlerinden olan C vitamini serumlarından karşılamamız gerekiyor. Cilt için faydaları saymakla bitmeyen C vitamini serumları kolajen üretimine destek vererek hücre yenilenmesini sağlar. Böylelikle zamanın bizlere en büyük göstergesi olan kırışıklarımız, sarkmalarımızla mücadele ederek görünümlerini azaltarak, yaşlanma belirtilerini hafifletir. Cilt tonu eşitlemede başarılı olan C vitamini serumu yüzdeki lekelerin yok olmasında etkilidir. Genç ve pürüzsüz bir cildin anahtarı olan C vitamini sivilce ve akneleri önleyerek yeniden oluşmaların önüne geçer ve cilt daha parlak, sıkı ve pürüzsüz bir hale gelir. Cilde aydınlık bir görünüm kazandırırken tazelik ve ferahlık sağlar. Cilt için sayısız faydası bulunan C vitamini strese de oldukça iyi gelir. Ruh sağlığı düzenlemede etkili olurken bağışıklığı güçlendirir. Kış aylarında meyve sebzelerden alınan C vitamini kalp ve damar hastalıklarından korunmanıza yardımcı olurken bağışıklık sistemini güçlendirir.

Cilt bakım rutininin vazgeçilmesi C vitamini nasıl kullanılır?

C vitamini cildiniz için de sağlığınız için de olmazsa olmaz. Cilt bakım rutininizde mutlaka C vitaminine yer vermeli ve düzenli kullanmalısınız. Bu kadar önemli olan bu vitaminin kullanımı da şart oluyor. Tüm cilt tiplerine uygun olan C vitaminini sabah akşam gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Cildinizin nemlenmesini de sağlayarak aynı zamanda ince çizgileri hafifleterek, lekeleri de hafifletecektir. Sabah akşam düzenli kullanımıyla kısa sürede olumlu sonuçlar alacağınız C vitaminini serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Bir diğer önemli nokta ise C vitamini tonikten sonra kullanmak gerektiğidir. Cilt bakım rutininizi gerçekleştirirken tonikleme aşamasından sonra C vitaminini uygulayıp cildinizi nemlendirmeniz yeterli olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi