CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki ikinci tur oylamasında Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı olarak seçildi. Bu gelişme sonrasında Bahçeli'nin geçmişte söylediği “Sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu devam etmezse Ekrem'e karşı Özgür derim” açıklaması yeniden gündeme geldi.

Bahçeli, bu ifadeleri Temmuz ayında TBMM Genel Kurulu sonunda gazetecilere verdiği demeç sırasında dile getirmişti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylık konuşmasını takdir ettiğini ve kongre atmosferi oluştuğunu belirten Bahçeli, şu cümleleri kurmuştu: 

"O bakımdan kendi kendime sordum; Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu devam etmezse Ekrem'e (İmamoğlu) karşı Özgür derim."


Özel, kurultayda Kılıçdaroğlu'nu yenerek parti tarihinde 8’inci genel başkan oldu. Bu durum, Bahçeli'nin o sözlerini yeniden gündeme getirdi.

Ayrıca, bilindiği üzere MHP lideri Bahçeli ve eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimlerini Ankara Ticari İlimler Akademisi'nde tamamladılar. Bahçeli, 2010 yılında yaptığı bir açıklamada Kılıçdaroğlu'nun okul arkadaşı olduğunu doğrulamış ve "Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: Haber Merkezi