Özel erken seçimle ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Biz erken seçime dünden razıyız bugünden hazırız. Biz 31 Mart seçiminden önce meydanlara çıktık dedik ki, ey AK Partililer, ey MHP’liler, bu iktidara bir sarı kart gösterin. Burada iktidar değiştirmeyeceksiziniz, iyi belediye başkanı seçeceksiniz. Onlar da bize oy verdiler. Ben de dedim ki, bu seçim sonucunu bahane edip erken seçim istemeyeceğim. Bu iktidarı değiştirmek istemeyenler aman erken seçim olur diye korkup yerelde oy vermemezlik yapmasın. Ben seçimin ertesi günü lafından dönecek bir siyasetçi değilim. Dedim ki bu seçim sonucunu araçsallaştırarak bir talebim olmayacak. Zaten erken seçimin yolu ya Tayyip Bey isteyecek, ya 360 milletvekili o da bizde yok. Ama dedim ki insanların geçim sorunu var, siz bu geçim sorununa çare bulmazsanız insanlar da geçim olmazsa, ülkede seçim olur. İnsanlar isterse o zaman ben onların talebinin arkasına geçerim. Utanç verici bir emekli maaşı vardı 10 bin lira, şimdi 12bin 500 oldu tüm uyarılarımıza rağmen. Nasıl geçinecek bu emekli. Asgari ücrete yılda dört kez zam yapmayı taahhüt ediyorlardı. Yapmadılar.

Çay üreticisine istediğini vermiyor, Rize isyanda, buğday üreticisine istediğini vermiyor Konya, Adana, Tekirdağ isyanda, esnaf borcunu ödemek için eşin dostun kredi kartından kredi çekiyor, krediye ulaşım imkansız. Halk Bankası bile çektiği kredinin faizine faiz bindiriyor. Nasıl geçinecek, geçim olmazsa seçim olur. Erken seçim isteyemeyeceğim demedim. Dedim ki; bu seçim sonucunu bahane edip istemeyeceğim dedim. AK Parti’liden de biz oy aldık. Adama dün oy ver, bugün kandırdım seçim istiyorum diyemezsin. Ama şimdi erken seçimin meşru şartları kendiliğinden ortaya çıktı ve insanlar erken seçim istiyor” 

Ben dünden razıyım, bugünden hazırım

Özel, “Türkiye'de kim erken seçim istiyorsa arkasındayız. Ben dünden razıyım, bugünden hazırım Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Ama şu anda şu gücümüz yok, 127milletvekilimiz var bizim, 360 lazım. AK Parti, ‘evet’ demeden erken seçim olmuyor. O yüzden erken seçim talebini muhalefete doğru değil, biz erken seçimden yanayız ben gün sayıyorum, sabırsızlanıyorum, duramıyorum iktidar olmak için. Ama iktidar erken seçim yapmayı yetkisi elinde kaçıyor. Bu talebi iktidara doğru yönetmek lazım. Erken seçim talebini yöneltmek lazım. Ne kadar erken seçim olursa o kadar erken CHP iktidar olur, o kadar erken biraz önce söylediğim hem Avrupa Birliği süreci başlar, demokrasi gelir yavaş yavaş sıkıntılar biter. Türkiye’ye çok büyük krediler gelir, çok büyük fonlar gelir. Çünkü biliyorsunuz bir ülke demokrasi vaat ediyorsa, AK Parti 2002-2007 nasıl rahatladı? Demokrasi vaat ediyordu, Avrupa Birliği'ne girmeyi vadediyordu. Herkes buraya geliyordu. Şimdi ‘gerekirse Şanghay’a gideriz’ deyince herkes kaçıyor” dedi.

Muhabir: Beste Temel