Özel EOSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Temsilcisi Metin Saraç, Eskişehir Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seval Kınden, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Seğmen, okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve doktora öğrencileri yer aldı.
Bu proje takım ruhunun örneğidir
Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Temsilcisi Metin Saraç, ortaya çıkan ürünün üniversite-lise iş birliğinin en güzel örneği olduğunu aktararak, “Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından okulumuzdan talep edilen cihazın tasarımı ve üretimi tamamen Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirildi. Elektrik elektronik teknolojileri, metal teknolojileri ile makine ve tasarım teknolojileri alanındaki öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla, A’dan Z’ye özgün bir ürün ortaya koyduk. Bu proje, yalnızca teknik bilgi ve becerinin değil, aynı zamanda iş birliğinin ve takım ruhunun da bir örneğidir. Tüm öğretmenlerimizi ve okul yönetimimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Okul olarak akademik çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini ileten Saraç, “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, üniversitelerimizle olan bu tür iş birliklerini sürdürecek ve akademik çalışmalara katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu tür projelerle hem öğrencilerimize hem de akademik dünyaya değer katmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Eğitim ve teknoloji alanındaki katkılarımızı devam ettireceğiz
Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Seğmen, üniversite-lise iş birliğiyle geliştirilen bu özgün test cihazının önemine dikkat çekti. Seğmen, "Bu proje, eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğidir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, bu tür projelerle hem akademik dünyaya hem de endüstriyel alana değer katmayı sürdürecektir. Üniversitelerimizle olan iş birliklerimizi daha da güçlendirerek, eğitim ve teknoloji alanındaki katkılarımızı devam ettireceğiz" dedi.
Hareketlerimizden enerji üretebiliriz
Eskişehir Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı ise cihazın, özellikle giyilebilir elektronik teknolojileri için geliştirilen yeni nesil enerji üreticilerind