Osmaniye, Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Hatay, Adana, Maraş ve Antep’in arasında olmasından ve bu dört büyük gastronomi ve kültür şehrinin komşusu olması açısından çok zengin ve dillere destan bir kültüre sahiptir.

Osmaniye’nin insanları ise misafirperverlikleri ile ünlüdür. Osmaniye'de her zaman bir dost veya akraba gibi karşılanacağınızı hissedersiniz. Tarih ve doğanın birleştiği bir cennet olan Osmaniye’nin insanlarının konuşmaları da kendilerine hastır.

Araştırma şirketinin verilerine göre Osmaniyeliler birbirlerine ‘Dane’ diye sesleniyor. Bu kelime ile seslenme sebepleri arasında sanıyoruz ki Osmaniye’nin geçim kaynaklarından birisi olan tarım ürünleri var. Yani örneğin buğday yetiştiriyorlar ve buğdayların her danesi onlar için değerli. Kendileri için değerli bir şeyi de birbirlerine hitap ederken kullanmaları oldukça mantıklı geliyor. Elbette tam olarak doğru olup olmadığını bilemeyiz. Osmaniyelilere sormak lazım en sık kullandığınız hitap kelimesi nedir ve ne anlama geliyor?

Kaynak: Haber Merkezi