Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, bir basın açıklaması yaparak AK Parti hükümetinin Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı belediyelere ve adaylara baskı yaptığını iddia etti. 

Osman Mandacı, özellikle Şanlıurfa başta olmak üzere partilerinin kazandığı 63 belediyenin AK Parti tarafından istifaya zorlandığını belirtti.

Mandacı açıklamasında, yerel seçimler öncesinde AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden aday olan kişilerin de baskıya maruz kaldığını, milletvekilleri ve il başkanı tarafından istifaya zorlandıklarını ileri sürdü. 

YRP İl Başkanı Mandacı “Şehrimizde de yerel seçimler öncesi, daha önce AKP’de belediye başkanlığı yapmış, oradan istifa etmiş Yeniden Refah Partisi’nden aday olmuş çok değerli adaylarımızın da kimini ayaklarına çağırarak, kiminin evlerine defalarca milletvekillerini, il başkanı ve sözde hatırlı kişileri götürmek suretiyle istifaya zorlamışlardır” dedi. 

Bu yöntemlerin siyasette etik olmadığını vurgulayan Mandacı, “Türkiye’nin parlayan yıldızı Yeniden Refah Partimize yapılan anti demokratik operasyonlar kartopu gibi eriyen AKP’yi halkımızın vicdanında daha da aşağıya çekmiş, partimizi ise halkımızın gözünde daha da yukarılara taşımıştır. Ödül ve ceza mekanizması çalıştırılarak, kazanan belediyelerimiz geçmişten gelen borçlar ile tehdit edilmiştir” ifadelerini kullandı

Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı belediyelerin geçmişten gelen borçlarla tehdit edildiğini belirten Mandacı, "Eğer bize geçmezseniz personel maaşlarını dahi ödeyemez hale getiririz" denilerek emekçilerin ve halkın cezalandırılmak istendiğini iddia etti.

Mandacı sözlerini şöyle tamamladı;

"Ey AKP, siz böyle yaparak bizim ancak sakalımızı kestiniz. Bilesiniz ki o sakal ilk seçimlerde daha gür çıkacak fakat siz kaybettiklerinizi asla geri kazanamayacaksınız."

Muhabir: Fatih Arduç