Ortatepe açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Temmuz ayında yaptığımız basın açıklaması ile Eskişehir'in sorunu olan halk lokantası konusunu gündeme taşımıştık. ‘Kütahya’da bile kent lokantası varken neden Eskişehir’de kent lokantası yok? Bu kentin insanları da dört kap yemeğe 60 lira ödemek istiyor. Yaptığımız görüşmelerde, ilk aşamada Odunpazarı bölgesinde en az bir, Tepebaşı bölgesinde de en az bir kent lokantası açılması talep ediliyor. Ayşe Ünlücenin bu konuda çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bizim kendisinden ricamız, okullar açılmadan bu lokantaların açılmasıdır" demiştik. Çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce sözünü tuttu ve şehrimize ilk Halk Lokantası'nı hizmete soktu”

Ortatepe,“Dileğimiz odur ki bu lokantaların sayısı çoğalsın ve bu ekonomik darboğazda olan vatandaşımızın cebine katkısı olsun.

Burada düşünülmesi gereken konu ise aslında hükümetin halkı bu noktaya taşıması konusudur. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" sözünü benimsemiş olan hükümet vatandaşını halk lokantalarına muhtaç ediyorsa oy veren vatandaşın bunu iki kere düşünmesi gerekir.

Yenilik Partisi olarak ekonomi planlarımız içerisinde halkımızın bin bir emekle verdiği vergilerin denetimsiz harcanmasına ve kayıt dışı ekonomiye son vermek amacıyla kâğıt ve madeni paraya son verip, dijital paraya geçmek var. Böylece her şeyi kayıt altına alacak ve dijital para kartlarını, üzerinde Atatürk’ün resmi ve Türkiye Cumhuriyeti yazacak şekilde düzenleyeceğiz. Hiçbir vatandaşımız gece yatağına aç girmeyecek. Bu günlerin tekrar yaşanmaması için her şeyi yapmaya hazırız.

Sözün özü Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi kutluyor, projenin devamını ve yenilerini bekliyoruz”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı