Ortatepe açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kuzey Kore, Çin, Bangladeş, Rusya, Uganda ve Türkiye. Bu saydığımız ülkelerin tek bir ortak noktası var: Hepsinde şu an Instagram uygulaması kapalı. Filistin’de bile açık olan Instagram, Türkiye’de kapalı. Sektör yetkililerince ifade edilen rakamlara göre Türkiye’de bu uygulamayı 50 milyondan fazla insan kullanıyor. Yani ülkemizin büyük bir kısmı doğrudan bu yasaktan etkilendi”

Ortatepe şöyle devam etti, “Instagram’a sadece bir sosyal medya uygulaması olarak bakmamak gerekiyor. Milyonlarca insan için gelir kapısı haline gelmişti.

Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, halı yıkamacılar, oto yıkamacılar, boya badana işleri yapanlar, araç kiralama firmaları gibi saymakla bitiremeyeceğimiz sektörler bu yasak nedeniyle bugünlerde sinek avlıyor. Yüzbinlerce insanın ticareti durma noktasına geldi çünkü yeni müşteri bulmakta zorlanıyorlar. Bu insanların ticaret yaptıkça vergi ödediği de mi aklınıza gelmiyor? Kabul etmek gerekiyor ki Facebook ve X platformları bu konuda Instagram kadar etkili değiller.

Hükümetimiz Instagram’ı kapatıp boykot ediyorsa, bizim tanıdığımız AK Partililer neden VPN kullanıp paylaşım yapıyorlar? Ortada tam bir aymazlık var. Herkes hemen açılır diyordu, ancak açılmadığını gördük. Bu neyin inatlaşması? Toplum ahlakımızın sınırlarını zorlayan TikTok uygulamasının açık olduğu bir ülkede Instagram’ın kapalı olmasının mantığı yoktur. Bu işin çözümü basit. Madem Instagram’ı boykot ediyorsunuz, kamu kuruluşlarının Instagram hesaplarını kapatın.

Vatandaşların neden eğlencesini elinden almayı seçiyorsunuz? Instagram’ı derhal açın. Esnaf batıyor. Bakın, 50 milyon kullanıcı deniliyor. Oy kaybettireceğinizin hiç mi farkında değilsiniz? Son olarak, CHP’nin de bu konuda yeterince kamuoyu oluşturamadığını sözlerime eklemek isterim”
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı