Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son açıklamada, çok önemli bir uygulamanın başlatıldığı duyuruldu. Önümüzdeki süreçte ortaokul ve liselerde yapılacak olan ortak sınavlar öncesinde, hem il platformunda hem de okul genelinde uygulanacak "konu soru dağılım tabloları" yayımlandı. Bu tablolar, sınavlarda hangi konulardan hangi oranda soru çıkacağını belirleyecek olan zümreler ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından oluşturulacak, sınavları çok daha sistematik bir hale getirecek.

9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, sınavların il, ilçe ve okul genelinde ortak yazılılar, sınıf veya alan zümreleri ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre uygulanmasını zorunlu kıldı.

Bu yeni gelişmeler ışığında, sınıf ve alan zümreleri ile ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri, yayımlanan konu soru dağılım tablolarını referans alarak kendi dokümanlarını oluşturacak ve bunları ilan edecek. Bu tabloların, il ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde örnek teşkil edeceği belirtildi.

Sınavlarıyla ilgili açıklamalar ve örnek senaryolar ile birlikte örnek sorular, bakanlığın resmi internet sitesi olan https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacak. Bu sayede öğrenciler, hem sınavlara daha iyi hazırlanma olanağı elde edebilecek hem de hangi konuların önemli olacağını daha net bir şekilde görebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi