Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Ülkemizi yöneten siyasi iktidar, yönetememekten kaynaklı yarattığı ekonomik krizin tek sorumlusudur. Her zaman olduğu gibi, krizin faturası hep emeklilere kesiliyor. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Krizi yaratanlar AKP ve ortaklarıdır. Bedelini de onlar ödesinler.  Böylesi dönemlerde hep göstermelik uygulamaya koydukları tasarruf genelgelerinede  kendileri uymuyorlar. Maliye bakanı Mehmet Şimşek emeklilere açlık ve sefaketi dayatırken, uluslararası sermaye ve yerli ortaklarını daha da zenginleştirme çabasında. Açlık sınırının 25 bin lirayı ve yoksulluk sınırını 67 bin lirayı geçtiği bu koşullarda 10 bin lira maaş alan emeklirere tasarruf edin diyorlar. El insaf nerede sizin adaletiniz.?!? Övünerek verdikleri  3 bin lira bayram ikramesiyle bir tepsi baklava tatlısı bile alınamıyor. Emekliler  10 bin lira maaşla zorunlu gıda ihtiyaçlarını alamazken, Bakan Vedat Işıkhan KYK da tatil, şehirlerarası ulaşımda, uçakta indirim vaatleriyle alay etmeye devam ediyor.  Bu haksızlığı ve adaletsizliği uabul etmiyoruz. Yüzdelik artış ve indirimler değil, insanca yaşanacak emekli maaşı düzenlemesi istiyoruz. Artık ne yaparsanız yapın, emeklileri kandıramazsınız”

Sendika üyeleri, iktidara şu şekilde seslendi;

Emeklilerin desteğini gerçekten yeniden almak istiyorsanız;

* Açlık ve yoksulluk sınırı belli. 

* En düşük emekli maaşını derhal 35 bin liraya çıkararak bayramdan önce ödemelisiniz. Ardından yoksulluk sınırı üzerine çıkarmalısınız.

* Bayram ikramiyesini yılda 4 kez olmak üzere  asgari ücrete eşitleyerek derhal ek ödeme yapmalısınız. 

*Memurlara verilen seyyanen zammı tüm emeklilerin maaşına bayram öncesi yansıtmalısınız.

Yoksa, ağzınızla kuş da tutsanız bile nafile. Emekliler olarak, sadaka istemiyoruz. Yıllarca peşin peşin ödediğimiz vergi ve primlerimizin karşılığı olan insanca yaşanacak aylık maaşımızı istiyoruz.               

Muhabir: Beste Temel