Meclis toplantısında bütçe planlama ve yatırım maddelerine karşılık söz alan AK Parti meclis üyesi Özlem Ünalır, Odunpazarı’nın geleceğini belirleyecek plan bütçe ve yatırım maddelerine AK Parti olarak karşı çıktıklarını belirterek, 11 yılda yapılamayan değişimlerin 5 yılda yapılıp yapılamayacağı konusunda sorular yönelterek, Odunpazarı’nın 5 yıllık plan bütçe raporunu onaylamadıklarını belirtti.

AK Parti’den gelen itirazlar üzerine cevap CHP Odunpazarı Meclis üyesi Emre Genç’ten geldi.

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Emre Genç, bugün açıklanan Orta Vadeli Plan’ın ardından Odunpazarı Belediyesi’nin 2025-2029 yılı plan bütçe komisyonunun çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Genç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın 2027 yılı için dolar kurunun 46 TL olacağına dair öngörülerine değinerek, “Devletin 10 yıllık bütçe planına göre hareket ediyoruz. Bize maliyetlerle ilgili gelen eleştiriler bu bağlamda gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Genç, Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmalarının yüzde 50 oranında başarı sağladığını belirtti. Personelin eğitimsiz olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili de teknolojik gelişmelere uyum sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca temizlik hizmetleriyle ilgili şikayetlere değinerek, “Temizlik personelimiz 7/24 esasına göre çalışıyor ve onların yanında olduğumuzu belirtmek isterim,” ifadelerini kullandı.

Odunpazarı’ndaki nüfus artışına dikkat çeken Genç, yerel yönetimin yükünün her geçen gün arttığını belirterek, 430 bin vatandaşa hizmet ettiklerini söyledi.

Her şeyi belediye yapacaksa devlet ne yapacak?

Afet yönetimi ile ilgili gelen sorulara yanıt veren Emre Genç, “Deprem sonrası plan çalışmaları yapıldı. Ancak jeolojik etütler 6-7 ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadığı için afetle ilgili planlamalarda gecikmeler yaşanabiliyor” dedi. Belediye ile devletin sorumlulukları üzerine de konuşan Genç, “Her şeyi belediye yapacaksa devlet ne yapacak?” şeklinde eleştiride bulundu.

Tasarruf tedbirlerine uyuluyor

Tasarruf tedbirlerine uygun hareket ettiklerini ifade eden Genç, “11 yıldır yapılamayanları nasıl yapacaksınız?” sorusuna da, “Fen işleri ve park bahçelere ayrılan yatırım miktarı düştü. Yapılmış bir parkı tekrar yapıyormuş gibi göstermiyoruz,” diyerek cevap verdi. Borçlanma yetkisinin verildiğini, ancak başkanın bu yetkiyi kullanmadığını da ekledi.

Muhabir: Beste Temel