Nazlıaka konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “15. Olağan il kadın kolları kongremizi gerçekleştirmek üzere bugün Eskişehir’deyiz. Eskişehir’de partimizi iktidara taşıyacak olan öncü kadınları seçeceğiz bugün. Parti tarihimiz ve ülke tarihimiz açısından önemli bir gün. Eskişehir eşitliğin, çağdaşlığın, ilericiliğin, demokrasinin kenti. Bugün Eskişehir Büyükşehirde bir kadın belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Yine kız kardeşlerimizi karar mekanizmalarında etkin görevlerde görüyoruz. İnanıyoruz ki bugün burada gerçekleşecek olan kongrenin kaybedeni olmayacak. Ama kazananı Eskişehir ve kadınlar olacak” dedi.

Basit bir mesele değil

Nazlıaka konuşmasına şöyle devam etti, “Mecliste görüşülen soyadı dayatması ile ilgili, biliyorsunuz geçen hafta mecliste kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını kullanabilmesi ve kullanamaması yönünde birtakım tartışmalar oldu ve Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen komisyondan bir soyadı dayatması kararı çıktı. Bizler bu süreçte büyük bir dayanışma içerisinde mücadele ettik. Ancak ne yazık ki komisyondan olumlu yönde geçmedi. Biz kadınların kendi soyadını kullanabilme hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız. Mesele sadece basit bir soyadı kullanımı meselesi değildir, mesele kadın erkek eşitliği meselesidir” 

CHP bayrağı ilk genel seçimlerde tüm Türkiye’de dalgalanıyor olacak

Kongre öncesi Eskişehir ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Nazlıaka, “Eskişehir’de çok coşkulu bir ortam var. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıma noktasında kararlılar. Burada gördüğüm kadınların bu enerjisi bu kararlılığı, bu inancı ve ana kademe ile uyumlu olarak yürüteceği çalışmalar gerçekten de önümüzdeki sürece damgasını vuracak ve bugün CHP bayrağı büyükşehirde dalgalanıyorsa, birçok ilçemizde dalgalanıyorsa ilk genel seçimlerde tüm Türkiye’de dalgalanıyor olacak. İlk seçimlerde iktidara geleceğimize dair inancımızı yükselten bir ortama şahitlik ediyorum. Bu kararlılık ve bu coşku tarif edilemeyecek kadar kıymetli” şeklinde konuştu. 

Muhabir: Beste Temel