Egzotik ve lezzetli meyvelerden muz, herkes tarafından seviliyor, ancak tüketim ömrünün çok kısa olması insanları rahatsız ediyor. Hem tadını hem de görünüşünü olumsuz yönde etkileyen bu soruna karşı usta aşçı sizlere çözümler sunuyor. İşte, muzların kararmasını önlemenin üç pratik yöntem ve kararmış muzları değerlendirmeniz için birkaç lezzetli tarif.
İşte ilk yöntem. Kesildikten sonra muz hızla kararır. Ancak güçlü bir limon suyu bu süreci durdurabilir. Limon suyunu kesilen muzun üzerine sıkarak, muzun hava ile olan temasını minimuma indirebilirsiniz. Ayrıca limon suyu, muzun lezzetine olumsuz bir etki yaratmaz.
İkinci yöntem ise şöyle… Hava ile temas, muzun hızla kararmasına sebep olan başlıca faktördür. Bu sebeple, muzların hava ile temasını engellemek için plastik sarma yöntemi kullanmak oldukça etkilidir. Kesildikten sonra muzları itreç film veya alüminyum folyo ile sarabilirsiniz.
Son yöntem de şöyle… Muzların dondurulması, tüketim ömrünü uzatabilir ve kararmalarını önleyebilir. Kabukları soyulduktan sonra muzları dilimleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu yöntem, muzun lezzetini koruma konusunda da oldukça başarılıdır.
Kararmış muzdan neler yapılır?
Kararmış muzlarının hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Aksine, bu muzları kullanarak birçok farklı ve lezzetli tarif hazırlayabilirsiniz. İşte size işe yarayacak birkaç örnek:
Muzlu pancake, muzlu ekmek, muzlu kek, pişmiş muzlar, muzlu cheesecake, muzlu puding, muzlu smoothie ve muzlu dondurma.
Bu yöntemlerle artık muzların kararmasına ve israfa engel olabilirsiniz.