Muş, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biridir. Zengin tarihi ve kültürel mirası ile birlikte doğal güzellikleri de dillere destandır. Muş doğa yürüyüşleri yapmak için biçilmiş kaftandır. Muş’a giden biri mutlaka bu güzellikleri keşfetmelidir.

Muş konumu itibari ile ticaret yapmak için yüzde yüz verimli olmayan bir şehir olduğu için Muş’ta yaşayan insanlar geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlar. Yetiştirilen tarım ürünleri arasında buğday, arpa, mısır, nohut, tütün ve şekerpancarı vardır. Bunların dışında ise az miktarda kavun, üzüm, karpuz ve lahana yetiştirilir. Muş’ta yaşayan insanların birçoğu bu nedenle toprakla uğraşır ya da hayvan sahibidir. Geçimin bu denli beden gücü gerektiren ögelere dayanıyor olmasına rağmen Muş’ta yaşayan ikinci en kalabalık nüfus Diyarbakırlılardır. 

Diyarbakır ve Muş birbirlerine komşu şehirlerdir. Bu sebeple ulaşımın kolay olması iki şehir arasındaki bağları arttırmıştır. Muş ilinde ikinci en kalabalık nüfus olarak Diyarbakırlıların yaşaması iki şehrin insanlarını birbirine yakınlaştırmış ve iki halkın iyi anlaşmasını sağlamıştır.

Peki sizin Muş’ta yaşayan tanıdıklarınız nereli?

Kaynak: Haber Merkezi