Aday adaylığı açıklamasını parti binasında gerçekleştiren AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Özcan, “Doğduğum yıldan beri 50 yıldır yaşadığım bu memlekette hayat hikayemiz hep Odunpazarı’nda başladı. Hep Eskişehir hep Odunpazarı’nı önceleyen bir hayat hikayemiz oluştu. Çok özverili bir şekilde bir teşkilat tecrübesi yaşadık. Çok dualar aldık ve o dualar sayesinde de bu yerlere geldiğimizin de farkındayız ve ondan sonra da partimizin ve adaylarımızın teveccühü ve isteğiyle meclislere geldik. Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi meclisinde görevler aldık. Eğer destekleriniz devam ederse Allah’ın izniyle  Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin AK Parti belediye başkan aday adaylığımı bugün ilan ediyorum” dedi.

Millet İttifakı’ndan da oy alacağız

Özcan şöyle devam etti, “Değerli dostlar teşkilatta yaptığımız görevler içerisinde söylediğimiz gibi ve meclislerde de aynı şeyi de tekrarladığımız gibi en iyi siyaset yapma yönteminin en iyi dua alma yöntemi olduğunu her zaman söyledik. Yani duasını aldığınız adamın oyunu muhakkak alırsınız ve dolayısıyla da biz bu felsefeyle çıktığımız yolda şunu çok iyi biliyoruz, sadece Eskişehir özelinde kendi tabanımızın oyunu almakla bu belediyeleri alamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Peki ne yapacağız? Biz millet ittifakının bileşenlerinden de oy almak için elimizden geldiği kadar gayret ve ilişkiler kuracağız. Biz çok özel dostluklar biriktirdik arkadaşlar ve en çok güvendiğimiz nokta o dostluklardır ve dolayısıyla da eğer bir Belediye Başkanı olmak isteyen birisi yola çıkıyorsa muhakkak ve muhakkak her gönle dokunmak zorunda olduğunu iyi bilmelidir ve bizim en önemli özelliğimizin de bu olduğunu buradaki dostlarımızın da çok iyi bildiğinin farkındayım”

Siyaset hesap işi değil

Özcan açıklamasına şöyle devam etti, “Şimdi tabii doğal olarak şunu da sorabilirsiniz, yani birçok aday adayı var. Bizim özellikle Odunpazarı’nda biz de aday olduk ve siyaset hesap işi değil. Nasıl bir şeydir bunu? Birçok arkadaşımızın istemesi kadar doğal hiçbir şey yoktur ve doğal olarak da partimizin verecek olduğu karara da hepimizin de saygı duyacağından kimsenin şüphesi olmasın, burada şunu da söylemeden geçemeyeceğim tabii teşkilatımla beraber meclis üyesi arkadaşlarımla beraber grup başkan vekilliğini yaptığım Odunpazarı belediyesinde belediye başkanına, Cumhuriyet Halk partili belediye başkanına yapmış olduğumuz muhalefetin getirmiş olduğu birçok adaylı teveccühten de ancak gurur duyarız. Burada da ciddi bir emeğimizin olduğunu kimse inkar edemez. Ama bunu bütün dostlarıma açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum ki artık yeni tarzlar oluşturduk ve bu tarzlar bundan sonra da devam edecek. Allah nasip eder, aday yapılırız, Allah nasip eder ve halkımız teveccüh ederse Belediye Başkanı oluruz. Eğer olmazsak ne olur bu zamana kadar olan olur. Dolayısıyla da tırnaklarımızla kurmuş olduğumuz bir işimiz çok güzel, geniş bir ailemiz var. Onlara da büyüklük yapmaktan bu zamana kadar her zaman gibi mutlu olduğumuz gibi bundan sonra da devam ederiz. Rahmetli Erbakan’ın söylemiş olduğu gibi hayat içerisinde bir kum tanesi kadar olan bir hadiseye dönüşür. Biz elimizden geldiği kadar sahanın sorunlarını biliyoruz. Bu mahallede büyüdük. Bu ilçede büyüdük. Bu şehirde büyüdük, esnaflık yaptık, siyaset yaptık. Birçok sivil toplum kuruluşunda vazifelerde bulunduk ve dolayısıyla da bugün şehrin sorunlarına bizim kadar hakim olabilecek çok az insanı rastlayabilirsiniz” 

Eskişehir’in sorunları dağ gibi

Sözlerine, ‘biz sahadan geliyoruz’ cümlesi ile devam eden Özcan, “Halının altına süpürüle süpürüle Eskişehir'in sorunları dağ gibi büyümüştür. Değerli arkadaşlar bugün ceketimizi koysak kazanırız diyenlere karşı ceketimizi çıkartıp bu sorunları çözme azminde olan adayların yarışı olacak bu yarışma.  Bir kere bu şehirde şunu herkes iyi bilsin ki Gündoğdu, Karapınar, Huzur, Erenköy, bu bölgelerde küçük sanayi sitesi olarak da söylüyorum, bunu bütün dönüşüm alanları içerisindeki projeleri yıllardan beri belediyelerle kurumlar tartışıyorlar. Değerli arkadaşlar, birçok projemiz tabii ki var hazırlanıyor ama en önemli yapacağımız işlerden bir tanesi de şu ki. 50 yılla 100 yıl dilimi içerisinde bu şehir 5 ile 6 nokta arasında bir deprem üretiyor ve maalesef bu zamana kadar belediye eliyle yapılmış depreme hazırlık en ufak bir çalışma yok ve dolayısıyla da bu imar dönüşümleri bahsetmiş olduğumuz imar dönüşümleri zaten büyük bir bölümünü çözecek ama aynı zamanda eskiden yapılmış ana caddelerde o 7 katlı 8 katlı arka mahallelerindeki o 4 katlı, 60 yıllık, 50 yıllık, 40 yıllık alanların da nasıl dönüştürüleceği üzerinde ciddi bir çalışmamız var.

Seçimi almak zorundayız

Odunpazarı Belediyesi’ni almak zorunda olduklarını belirten Özcan, “Buradan uyarıyorum, Allah izin verirse biz AK Parti olarak bu belediyeyi almak şunun için zorundayız. Eğer bir AK Partili belediye burayı almazsa Belediye Başkanı bunlar gene bugün olduğu gibi 4 yıl boyunca çeşitli bahanelerle karşınıza çıkacaklar ve ancak ve ancak son yıl belki çalışıyormuş gibi gözükecekler. Bugün bitirilmiş çok önemli halka dokunan çok fazla projeden bahsedemezsiniz. Eğer takdir edilirsek bununla ilgili neler yapabileceğimizi bütün herkese gösteririz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi