Mezuniyet törenleri, öğrencilerin akademik başarılarını kutladığı, emeklerinin karşılığını aldığı ve yeni bir yaşama adım attığı unutulmaz anlardır. Bu törenler, sadece bir diploma almakla kalmaz, aynı zamanda bir dönemi tamamlamanın ve yeni bir başlangıca hazırlanmanın simgesidir.

Mezuniyet törenleri, öğrencilerin hayatlarında önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilir ve genellikle büyük bir heyecan ve duygu yoğunluğu ile karşılanır.

Mezuniyet törenlerinde, öğrencilere başarılarının takdir edildiğini hissettirir ve onları gelecekteki hedeflerine motive eder. Ayrıca mezuniyet törenleri, öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek, bu özel başarıyı kutlama ve paylaşma fırsatı sunar.

Mezuniyet törenleri, öğrencilere gelecekleri için güçlü bir temel oluştururken, aynı zamanda aileleri ve toplumu bir araya getirerek,  kutlamalarına olanak tanır. Öğrencilere bir sonraki adımlarını atmaları için gerekli olan güveni ve ilhamı verir, Böylece onların hayatları boyunca başarıya ulaşmalarına yardımcı olur.

Bu duyguların yaşandığı, Kütahya Üniversitesi TIP Fakültesi mezuniyet töreninde, kep ve cübbe giymek klasikleşmiş ve olması gereken bir olaydı ama öğrencilerin mezuniyet törenin de kep ve cübbelerini giymeleri ve tören sonrası keplerini havaya atmaları gurur vericiydi.

Törende, mezuniyet heyecanı yaşayan gençler ve aileleri hayatlarının en güzel anlardan birine şahit olurken, çocuklarının diplomalarını alarak vatana, millete hayırlı hizmetlerde bulunacaklarını düşünerek en büyük mutluluğu da yaşadılar.

Üniversitelerimizin bünyesinde yer alan tıp fakülteleri,  eğitimi, temel sağlık konularını anlayan, sağlığı korumak ve geliştirmek için gerekli bilgi, beceri ve yeteneklere sahip, mesleğini etik kurallara uygun olarak yapan, araştıran ve sorgulayan, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören standartlara uygun doktorlar yetiştirmek için gerekli teorik ve uygulamalı eğitimleri verilen kurumlardır.

Bu tıp fakültelerimizden bir olan Kütahya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet törenin de öğrencilerin sevincine birlikte ortak olmaktan büyük mutluluk duyduk. Tören de dikkat çeken konuşmalara ve öğrencilerin mezun olma mutluluğuna da tanık olduk.

Mezuniyet törenine katıldığımız Kütahya Tıp Fakültemizin kurulması ile ilgili çalışmalar 17.03.2003 tarihinde başlamış. Fakülte’nin kurulmasına yönelik 28.04.2005 tarihinde Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi oluşturulmuştur.

05.12.2007 tarih ve 2007/12785 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulmuştur. Kurulan Fakülte kadrolarına öğretim üyesi ataması 2010 yılında yapıldıktan sonra ilk asistan ataması 2012 yılında yapılmıştır.

Tıp Fakültesi’ne 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde ilk öğrenci alımından sonra, Fakülte 7 yıl boyunca Fen-Edebiyat Fakültesi Ek Binası’nda yer alan derslik, laboratuvar ve uygulama salonlarında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

Tıp Fakültesi, 2015 Haziran ayında taşınılan yeni tıp fakültesi temel bilimler ve dekanlık binası ile daha donanımlı ve daha modern bir fakülte olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Üniversitenin,  Sağlık Hizmetleri Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi, 17.10.2011 tarihinde Kütahya Valiliği ile Üniversitemiz Rektörlüğü arasında yapılan ortak kullanım anlaşması sonucu, Sağlık Bakanlığı Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’yle afiliye olarak Sağlık Bakanlığı Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini almıştır.

18 Mayıs 2018 yılında, 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile bünyesinde 4 Fakülte, 1 Enstitü, 4 Meslek Yüksek Okulu bulunan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmuştur.

Dumlupınar Üniversitesinden, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, fakülteye dönüştürülerek Kütahya Sağlık Yüksekokulu, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine aktarılmıştır.

Kütahya Valiliği ile Üniversite Rektörlüğü arasındaki ortak kullanım anlaşması yenilenerek, Sağlık Bakanlığına ait hastanelerin ismi Sağlık Bakanlığı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini almıştır.

Tıp Fakültelerinden mezun olan doktorlarımız, mesleği, insanı merkeze alan, insanın en temel haklarından biri olan sağlıklı yaşam hakkının sürdürülmesine yardımcı olacaklar, içlerinde barındırdıkları insan sevgisi, insanı anlamak, merhamet, güvenilirlik gibi temel duygular ile toplumun tüm kesimlerine de örnek teşkil edecek şekilde uygulama alanlarında hayata geçireceklerdir.

Ülkemizde istikrar, refah,  huzurun, insan yaşamının sağlıklı olmasının yolu ilimden ve ilmin hakim kılınmasından geçer. Bu da ilmi temsil makamında olanlara, bilhassa üniversitelere ve öğretim üyelerine, büyük bir sorumluluk yüklemektedir

Bunun bilincinde olan Kütahya Tıp Fakültesinden mezun olan genç doktorlarımızın törende, doktor olmanın memnuniyeti yüzlerine, tavır ve davranışlarına yansıdı. Tören sonra keplerin havaya atma anı da görülmeye değerdi.

Mezun olan genç doktorlarımız, bir tıp adamında olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, işini takip etme, bilgi aktarma ve hastasını motive edebilme gibi, özellikleri yanında, tıp literatürüne yakınlığı ve yatkınlığı ile ülkemizin, her köşesinde her türlü fedakârlığı yaparak hizmet edeceklerdir.

Tıp fakültelerinde mezun olan gençlerimiz, elde ettikleri bilgi, beceri ve tıp  teknolojisini, her türlü imkânsızlığa ve engele rağmen hastalara gerçek anlamda yardımcı olabilmek için kullanacaktır. İsabetli tanı, teşhis ve tedavisi ile de övgü alacaklardır.

Mezun olan genç doktorlarımızı kutluyoruz.