Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, işletmeleri vergilendirmede kullanılan enflasyon düzeltmesi hakkında açıklamada bulundu. Güler, enflasyon düzeltmesi veya muhasebesi olarak bilinen uygulama sebebiyle işletmelerin gerçekte var olmayan ve kağıt üzerinde görünen kazançlarla vergilendirileceğini belirterek, bu uygulamanın tüccar, esnaf ve sanayiciye ek külfet getireceğini kaydetti.

 Enflasyon muhasebesi özel sektöre büyük bir darbe vuracak

Enflasyon muhasebesi hakkında üyelerden sürekli şikayet aldıklarını belirten ETO Başkanı Metin Güler, enflasyon muhasebesi sorununun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ve TOBB’a bağlı odaların ve borsaların gündeminde olduğunu dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın enflasyon muhasebesi sorununun takipçisi olduğunu belirten Güler, özel sektöre büyük bir darbe vuracak olan enflasyon muhasebesi konusunda gerekli adımların atılacağını ümit ettiğini söyledi. 

Firmalar ek vergileri ödemek için daha çok borçlanacak

Yüksek enflasyondan kaynaklanan fiyat artışlarının bilançoda veya kağıt üzerinde kâr gibi gözüktüğünü ancak gerçekte böyle bir kârın olmadığının altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, enflasyon muhasebesi nedeniyle oluşan vergileri ödemek için şirketlerin daha çok borçlanmak zorunda kalacağını kaydetti. Güler enflasyon muhasebesi konusunun ekonomi yönetimi tarafından yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 

Muhabir: Fatih Arduç