Menemen, mutfağımızın en pratik ve lezzetli klasiklerinden biridir. Temel olarak yumurta, biber ve domates kullanılır ve isteğe bağlı olarak soğan eklenir. Bu tarifi henüz denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz.

Özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen, çeşitli seçeneklerle hazırlanabilir. Bunlardan biri de soğanlı menemendir. İşte size en lezzetli soğanlı menemen tarifi ve püf noktaları.

Menemen için malzemeler  

3 adet domates

2 adet yeşil sivri biber

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet soğan

Karabiber, pul biber ve tuz

Tereyağı

Menemen nasıl yapılır?

Öncelikle soğanın kabuğunu soyun ve bütün halinde kaynayan suya atın. 2 dakika kaynattıktan sonra soğanı çıkarın ve tencereden 1 çay bardağı su alarak bir kenarda bekletin.

Soğanı ince doğrayın ve biberlerle birlikte tavaya ekleyin. Bu şekilde yapmanız biberlerin çiğ kalmasını engeller ve menemene farklı bir lezzet katar.

Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu salması için biraz kavurun ve ardından tencereden aldığınız suyu ekleyin. Baharatlar ve tuz ekleyerek menemenin iyice pişmesini sağlayın. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra çırpılmış yumurtaları ekleyin ve menemenin yumurtalarla birlikte iyice pişmesi için kapak kapatın. 3-4 dakika sonra menemeni ocaktan alın.

Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Menemen yaparken püf noktası

Biberleri biraz iri doğrayın. Böylece menemen pişerken biberler erimez. Eklediğiniz su ise menemenin daha sulu olmasını sağlar.

Şimdi bu lezzetli menemen tarifini deneyerek kahvaltı sofralarınızda harika bir lezzet sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi