Yapay zeka, teknoloji dünyasında son dönemlerde ciddi bir başrol üstleniyor. İş yaşamından eğlence sektörüne kadar birçok alanda yerini sağlamlaştıran yapay zeka, kimi zaman da beklenmedik sonuçlara sebep oluyor. Bu sonuçlardan biri de sosyal medya kullanıcılarının merakını gidermek adına devreye sokulan bir yapay zeka motoru ile Türkiye'deki şehirlere verilen yeni isimler oldu.

Sosyal medyada yapay zeka ile ilgili merak edilenler her geçen gün artarken, bir sosyal medya kullanıcısı bir adım öne geçerek, şehirlerin isimlerini değiştiren bir yapay zeka motorunu kullanmaya karar verdi. Yapay zekanın unutulmayacak isimlendirmesi, Manisa'dan İstanbul'a, Ankara'dan Eskişehir’e kadar Türkiye'nin dört bir yanındaki pek çok kente yeni isimler verilmesine olanak sağladı.

İstanbul'a verilen yeni isim 'İstarmoni', Ankara'ya 'Atatürk', ve Manisa'ya ise 'Akhisarlılar' oldu. Bu ilginç isim değişiklikleri, sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılandı, kısa sürede viral hale geldi ve binlerce kullanıcının beğeni ve yorumlarına konu oldu.

Yeni isimleriyle bir hayli dikkat çeken şehirlerimiz, yapay zekanın ne kadar etkileyici bir teknoloji olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Teknoloji ve yapay zeka, günden güne daha fazla alanda kendini göstererek, beklenmedik ve unutulmaz sonuçlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu sonuçlara ek olarak, yapay zekanın modern dünyada daha da geniş kullanım alanına sahip olacağını öngörebiliriz.

Kaynak: Haber Merkezi