Manisa'nın en önemli tarım ürünlerinden biri olan sultaniye üzümü ile kendini tüm Türkiye’ye kanıtlamıştır. Türkiye’nin en güzel üzümleri Manisa’nın toprağında pişer. Sultaniye üzümü ve kehribar renkli çekirdeksiz üzümleri ile dillerden dile yayılan bir lezzet dolaşır. Manisa’da yetişen kaliteli ve lezzetli üzümler genellikle şarap, sirke ve reçel yapımında kullanılır. Manisa toprağı ve iklimiyle tarıma oldukça elverişlidir bu sebeple ünlü yanı üzüm olsa da Kırkağaç ilçesinde yoğunlukla yetişen mis kokulu Kırkağaç kavunlarını da es geçmemek gerekir. Manisa’da toprağın verdiği her nimet ünlü olacak kadar verimli ve lezzetlidir.
Manisa’nın bir diğer ünlü lezzeti ise mesir macunudur. Mesir macunu 41 baharat ve bitkiden oluşan bir karışımdır. Mesir macununun yapımı, 16. yüzyılda Manisa'da yaşayan bir hekim olan Merkez Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Mesir macunu, bağışıklık sistemini güçlendirici, mideye iyi gelen ve enerji veren bir besindir. Esasında bu macun hastalanan biri için yapılmış fakat ünü tüm halka yayılınca halk arasında da yapılmaya başlanmıştır.
Manisa’da en çok ne yetişir?
Manisa Ege Bölgesi'nin en önemli tarım merkezlerinden biridir bu nedenle elverişli iklimi ve verimli toprakları sayesinde birçok tarım ürününün yetiştirilmesine olanak sağlanmaktadır.
Manisa’da en çok yetişen ürün aynı zamanda Manisa’nın ünlü ürünüdür. Manisa’da ünüyle de tanınan üzüm en çok yetişen şeydir.
Manisa, Türkiye'nin en önemli üzüm üretim merkezlerinden biridir. Sultaniye üzümü, çekirdeksiz üzüm, kırmızı üzüm gibi birçok farklı üzüm çeşidinin yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır.