Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Odunpazarı Belediyesi’ni suçlayan manşetler gördük, televizyon haberleri gördük. AKP il başkanının çok hızlı açıklamalarını demeçlerini gördük. Yöresel festivallerle ilgili biliyorsunuz belediyemizin önündeki arsayı biz bu yöresel festival düzenleyenlere kiralıyoruz. Bunun karşılığında da Eskişehirspor’a bir katkıda bulunuluyor. Odunpazarı Belediyesi oradan yüklü bir miktarda para almıyor. Odunpazarı Belediyesi onların Eskişehirspor’a bağış yapmasını sağlıyor. Bu doğrudan Eskişehirspor ile onlar arasındaki bir iştir ve Eskişehirspor’a şimdiye kadar hiç kimsenin vermediği parayı biz bu yolla aktarmış olduk”

Denetim bizim işimiz değil

Kurt şöyle devam etti, “Güzel bir takım da kurdular, ilk maçlarında da yendiler. İnşallah bu sene şampiyon olunur. Biz bunu kaynak yaratmak için yaptık. Çünkü hiç kimse Eskişehirspor’a destek vermedi. Bu nedenle bu işi yaptık. Ama biz bunu yaparken sosyal sigortalar kurumu, vergi dairesi, sağlık müdürlüğü, tarım il müdürlüğü gelsin burayı denetlesin dedik. Bizim üstlendiğimiz bir organizasyon değil, bunu herkes böyle bilmelidir. Odunpazarı şöyle bir şey yaptırdı, Odunpazarı’nın düzenlediği festival diye manşet atmak gazetecilik ahlakıyla bağdaşmaz, Odunpazarı Belediyesi düzenlemiyor, Odunpazarı Belediyesi orada arsasını kiraya veriyor. Denetim… Denetim bizim işimiz değil, bunu ısrarla söylüyorum ama arkadaşlarımız bir türlü anlamıyor. Fiyat denetimi… Fiyat denetimi kanunla konulmuş, kim yapacak ticaret il müdürlükleri yapacak, ilgili odalar fiyat etiketine bakacak, belediye de fiyat etiketi var mı yok mu sadece ona bakacak. Serbest piyasa ekonomisi diye bir şey var, serbest piyasa ekonomisinde belediyenin böyle bir olaya müdahale etme hakkı yok. Hijyen ve gıda ürünlerinin denetimi… Bunları da denetlemeye Odunpazarı Belediyesi’nin yine yetkisi yok”

Herkes işini yapsın

Kurt, “Sorun şudur, bir hafta önce Sümerparkta bir festival yapıldı. Ne Ticaret Odası’nın ne Esnaf Odası’nın gıkı çıkmadı. Niçin Odunpazarı’nın önündekine bağırıyorlar da oraya ses çıkarmıyorlar. Yine on gün önce Karadenizliler Derneği Kanlıkavak’ta bizim alanımızı işgal ederek bir festival yaptı, niçin ses çıkarmadılar, kutlamaya gittiler. Stant başına kaç para aldıklarını ben biliyorum. Bu doğru bir şey değil. Eskişehir’de her hafta neredeyse on tane kermes oluyor. Hiçbir gurubun, hiçbir partinin, hiçbir esnaf odasının gıkı çıkmıyor. Ama Odunpazarı Belediyesi Eskişehirspor’a katkı sunacağım diye bir iş yapıyor bizi eleştiriyorlar, gazetelerde manşet, televizyonlarda flaş haber, böyle bir şey yok. 
Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar Eskişehirspor maçına beleş girmeye çalışıyor bu yanlış, benim itirazım bunadır. Eskişehirspor maçına para vererek girsinler bir tane de forma satın alsınlar. Kimseden trilyon istemiyoruz. Herkes kendi işine baksın, festivallerin de en iyisini biz yaparız, Eskişehirspor’a da en iyi kaynağı biz yaratırız. Hem bizi Eskişehirspor’a yardım etmiyorsunuz diye eleştireceksiniz, hem de arkadan CİMER’e Savcılığa Sayıştaya şikayet edeceksiniz. Bu ikiyüzlülüktür. Eskişehir’in tüm kurumları kendi içindeki hesaplaşmaları Odunpazarı üzerinden yapmasın. Ticaret Odası birileriyle olan kavgasını Kazım Kurt üzerinden yapmaya kalkmasın. Bu işi oturup ortak bir çözüme ulaştırıncaya kadar mücadele ederim. Herkes işini yapsın” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı