Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Hamle Programı ile KOSGEB’in sanayi kuruluşlarına yönelik dijital dönüşüm desteklerinin tanıtıldığı etkinlikte, Uyumsoft firması ise dijital dönüşüm kapsamındaki iş çözümleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, sanayi kuruluşlarına yönelik yeni nesil teknolojiler ve uygulama örnekleri üzerine kapsamlı bilgilere erişme fırsatı buldu. Ayrıca, etkinlikte katılımcılar Bakanlık yetkilisinden Hamle Programı'nın detaylarını, KOSGEB’in desteklerini ve Uyumsoft’un dijital dönüşüm çözümlerini dinleme fırsatı buldular.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, etkinlikte yaptığı konuşmada dijital dönüşümün sektörel etkilerine dikkat çekti. Küpeli, Türkiye'nin dijital dönüşüm endeksinin 2020’de yüzde 3,03 iken, 2022’de yüzde 3,12’ye yükseldiğini belirterek, dijital dönüşümün maliyet, kalite ve zaman açısından rekabet avantajı sağladığını vurguladı. Endüstri 4.0 kavramının üretim ve hizmet sistemlerinde dijitalleşmenin önemini artırdığını ifade eden Küpeli, bu dönüşümün şirketlerin verimlilik, ürün çeşitliliği ve kaynak kullanımı gibi alanlarda iyileşme sağladığını kaydetti.

Küpeli, konuşmasında şunları dile getirdi: “Endüstri 4.0, yapay zekâ, bulut bilişim, artırılmış gerçeklik gibi çeşitli dijital teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Bu dönüşüm ile şirketler, esnek ve verimli üretim modelleri oluşturarak rekabet güçlerini artırıyor.” Başkan Küpeli, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 konusundaki bu etkinliğin katılımcılar için faydalı olacağına inandığını belirterek, katkıda bulunan konuşmacılara teşekkür etti. 

Etkinliğin devamında çeşitli alanlardan uzman konuşmacılar sanayide dijital dönüşümün önemi ve uygulama alanları üzerine bilgiler paylaştı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’nden Teknoloji Uzmanı Ahmet Yıldız Hamle programları hakkında bir sunun yaparken, KOSGEB İl Müdürü Tarık Yılmaz ise Dijital Dönüşüm Destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  DDX Danışmanı Taşkın Kızıl ise yaptığı sunumla Dijital Dönüşüm Destek Programı ve değerlendirme hususları hakkında bilgiler sundu. 

Etkinliğin ikinci oturumunda ise Uyumsoft İş Geliştirme Direktörü Turgut Erkaynak Uyumsoft’un Kurumsal İş Çözümleri ve Endüstri 4.0 kapsamındaki hizmetleri hakkında, Uyumsoft ERP Yöneticisi Hüseyin Erdağ Uyumsoft'un dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 çözümlerine dair ayrıntılı bilgiler aktardı. Teknik Eğitim ve Pazarlama Takım Lideri Ahmet Semih Demirci üretim yönetim sisteminden paylaşırken, TEB Kobi Bankacılığı İş Geliştirme Direktörü Atilla Derman ise Dijital dönüşümde KOBİ bankacılık süreçleri ve TEB'in sunduğu finansal çözümler üzerine bilgiler sundu.

Eosbdet1-1

Muhabir: Fatih Arduç