Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaş tarafından büyük tepkilere neden olan Savunma Sanayi Destekleme Fonu hakkında ilk kez konuştu.

Konuya ilişkin katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Şimşek şunları kaydetti:

Şimşek, limiti 100 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL kesinti yapılması öngörülen yasadan sağlanacak gelirin bütçeye gitmeyeceğini belirtirken "Parti grubumuz bazı konuları tekrar değerlendirebilir" dedi.

Bazı konular tekrar değerlendirilebilir

"Amaç çok açık ve net. Ülkemizin caydırıcılık gücünü artırma dışında hiçbir seçeneği yok. Bölgemizde ateş var. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz.  Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Parti grubumuz bazı konuları tekrar değerlendirebilir. 

Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Paketin bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek. Savunma sanayi bizim için çok önemli."  şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi