Birgün gazetesi yaklaşık 11 ay önce Bilecik’te gündem yaratacak iddialar ortaya atmıştı. 15 Ekim 2023’te gündeme gelen olayın doğru olduğu ortaya çıktı.

Bilecik'teki Bozüyük Devlet Hastanesi'nde görevli bir beyin cerrahının yaptığı ameliyatlarda ciddi usulsüzlükler yaptığı tespit edilmişti. Yapılan detaylı bir soruşturma sonucunda, doktorun ameliyatlara yetkisi olmayan kişileri dahil ettiği, hastalara gereksiz müdahalelerde bulunduğu ve tıbbi malzemeleri israf ettiği iddia edildi.

Sağlık Bakanlığı, S.Z. hakkında yapılan detaylı soruşturma sonucunda açığa alınmasına karar verdi.

Adı geçen beyin cerrahının yaptığı işlemler şu şekilde sıralandı;

* Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. S. Z.'nin ameliyatlarında hastalara gerekli özeni göstermediği, hastanede temizlik görevlisi olarak görev yapan C. T. ile tedarikçi firma personelinin operasyonlara katıldıkları ve tıbbi müdahalede bulundukları iddia edildi.

* Hasta sağlığı hiçe sayılarak gereksiz ve yersiz olarak fazla platin vidası kullanıldı, bunun sonucunda bazı hastaların sakat kaldığı iddia edildi.

* Kendisinin başlayıp bitirmesi gereken vakaları bitirmeden hastayı medikal firma elemanlarıyla hemşirelere bıraktığı iddia edildi. 

* Ameliyatta tıbbi işlemler yapan temizlik görevlisi C. T'nın onayı ile hastalar servise nakledildi.

* Doktor Z.’nin ameliyathaneye giren medikal firma personellerine “Şu kadar kemik çimentosu kullanalım” şeklinde talimatlar verip ameliyattan çıktığı ve cerrahi işlemlerin medikal firmanın personelleri tarafından yapıldığı iddia edildi.

* G.Ç. isimli hastanın ameliyatında kullanılan malzemelerin tamamının gereksiz olduğu kanaatine varıldı ve diğer birçok hasta da gereksiz yere ameliyat edildiği iddia edildi.

* Doktor S. Z'nin kamera kayıtları incelenen operasyonlarının bir kısmında operasyonun gerçekleştiği ameliyathane salonunda herhangi bir tıbbi işlem yapılamayacak kadar kısa süre kaldığı belirlendi. Y.E.C. İsimi hastanın operasyonunda toplamda 1 dakika, M.G.’nin ameliyatında 2 dakika, G.Ş.’nin ameliyatında 5 dakika kaldığı belirlendi.

* Hekimin toplam malzeme kullanma sayıları bakımından da kamu sağlık tesislerinde ilk sıralarda yer aldığı iddia edildi. Hekimin görev yaptığı Bilecik Bozüyük Devlet Hastanesi'nin büyüklüğü ve hitap ettiği nüfus göz önüne alındığında normal sayıların üzerinde malzeme kullanıldığı değerlendirilmektedir.”
 

Kaynak: Birgün Gazetesi