Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD), Kızılinler Termal Bölgesi'nde hayata geçirmeyi planladığı yatırım projesi için çalışmalarına devam ediyor. ERİAD, 27 hektarlık alan için hazırladığı projeyle ilgili 14.11.2023 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis duyurusu talebinde bulunmuştu.

ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, yaptığı açıklamada, bölgenin jeotermal kaynaklar açısından zengin olduğunu ve bu kaynakların ekonomiye kazandırılması için uzun süredir çalıştıklarını belirtti. 

Şentuna, "Kızılinler Termal Bölgesi'nin gelişmesi için tek koşul ilk yatırımın yapılması ve birçok bilinmezi ortadan kaldırmasıdır. Sonrasında birçok yatırımcının ilgi göstereceği bölge, ilerleyen dönemlerde büyük bir termal cazibe merkezi olacak ve şehrimize her açıdan ciddi bir katma değer sağlayacaktır" dedi.

Dernek, 14.11.2023 tarihinde tahsis duyurusu talebinde bulunmasına rağmen, 2024 Nisan ve Eylül aylarındaki duyurularda Eskişehir'e yer verilmemesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. 

ERİAD Yönetim Kurulu, projenin önemini ve Eskişehir için değerini vurguladı. Başkan Şentuna, "Yatırımcı olmaması durumunda da bu yatırımın arkasında olacağız. Bakanlığa, AK Parti İl Başkanımız Sayın Gürhan Albayrak ve iktidar vekillerimiz Sayın Fatih Dönmez, Sayın Nebi Hatipoğlu ile paylaştık ve bu konuda destek istedik. İl Başkanımız ve vekillerimizin desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak hem Sayın Vekillerimiz hem de İl Başkanı Sayın Albayrak ve Sayın Hatipoğlu’nun destek çabalarına karşın 09.09.2024 tarihli Resmi Gazete’de tahsis duyurusu yayınlandı ve bir kez daha hayal kırıklığına uğradık. Çünkü yine Eskişehir’e yer verilmedi" dedi.

ERİAD, bir sonraki duyuru tarihini beklemeyi ve sonuç alınamaması durumunda yerel yönetimlerle birlikte özel mülkiyetler üzerinde çalışmalar yaparak bölgenin gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Fatih Arduç