Kısır, atıştırmalıklar arasında sıkça tercih edilen bir lezzet. Özellikle beş çaylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor ve hanımların favori tariflerinden biri. Siz de kısırı pratik bir şekilde hazırlamak isterseniz bu tarife göz atabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz en lezzetli seçeneklerden biri olan bu atıştırmalık herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. 

Lezzetli ve ölçüsü şaşmayan bir kısır yapmak için nelere dikkat etmelisiniz? İşte kısırı yaparken bilmeniz gereken püf noktaları.

Kısır için malzemeler

6 çay bardağı köftelik bulgur

4 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bağ taze nane

1 bağ maydanoz

1 bağ taze soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı 

Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi. 

Elma sirkesi kısırın lezzetini artıran önemli bir detaydır.

Kısır tarifi

Bulguru bir kabın içerisine koyun.

Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyerek iyice yoğurun. Ellerinizi ıslatmanızın nedeni, bulgurun şişmesini önlemektir.

Bulgur iyice yoğrulduktan sonra nar ekşisi ekleyin ve karıştırın.

Ardından zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz, nane ve soğanı ekleyerek karıştırın.

Kısırınızı marul ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Şehir Gazetesi