Kırklareli Türkiye’nin en batısında bulunan illerden biri olması ve tarihe yıllar boyu tanıklık etmesi sebebiyle en kıymetli illerimizden birisidir. Yıllar boyunca Edirne ilinin bir vilayeti olan Kırklareli 1924 yılından itibaren resmi olarak il haline gelmiştir. Muhteşem tarihi yapıları ve harika doğası ile Türkiye’nin en güzel şehirlerden birisidir. Peki Türkiye’nin Avrupa’ya en yakın şehri hangi Avrupa şehrine benzetilmiştir?

Türkiye’nin batı şehirlerinden olan ve Avrupa’ya konum itibariyle en yakın şehirlerden biri olan Kırklareli Belçika’nın başkenti Brüksel’e benzetilmiştir. Brüksel tabiri caizse en medeni Avrupa şehirlerinden birisidir. Kırklareli’nin Brüksel’e benzetilmesinin en belirgin yanı mimari yapıları olabilir çünkü Kırklareli tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için çok fazla kilise bulundurur hatta ilk adı ‘kırk kilise’ dir türetilerek Kırklareli olmuştur. Brüksel’in de katedralleri, devasa mimarileri ile dillere destan görüntüleri vardır. Bu nedenler ile iki şehir benzetilmiş olabilir. 

Aynı zamanda iki şehrin de havası kış aylarında öyle soğuk olur ki birbirleriyle yarışırlar. Yapay zekanın bu benzetmesinde Kırklareli ve Brüksel şehirleri eşleştirildi. Görsel ve ekonomik olarak bakıldığında çoğu noktada zıt noktalar görmek mümkün fakat kültürel ve yapısal anlamda birbirine benzeyen iki şehir olduğu kaçınılamaz. Siz yapay zekanın bu tespiti hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Haber Merkezi