Henüz 1989 yılından beri il olan Kırıkkale Türkiye’nin en genç illerinden birisi olmasına rağmen sanayisi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile önemli bir yere sahiptir. İl, son yıllarda hızla gelişmektedir.

Kırıkkale, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. İlin kuzeyinde Çankırı, doğusunda Yozgat, batısında Ankara ve güneyinde Kırşehir bulunmaktadır. 4 bir yanı kara parçasıyla çevrili Kırıkkale şehrinde deniz yoktur.

Kırıkkale Anadolu’nun bağrında olmasına rağmen tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve misafirperver halkıyla önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Bu araştırma, Türkiye'nin dört bir yanındaki insanların birbirleriyle nasıl seslendiğini de gözler önüne seriyor. Ankara'da "La bebe", Erzurum'da "Hele dadaş", Çanakkale'de "Ecük", Eskişehir'de "Hacım", Konya'da "Ortağım" ve Mersin'de "Nörün" ifadeleri sıklıkla duyuluyor. 

Fakat Kırıkkale’nin seslenişi diğer tüm şehirlerden farklı bir kelimeyle öne çıkıyor; ‘Başkan’.

Evet yapılan araştırmaya göre Kırıkkale’de insanlar birbirlerine Başkan diye sesleniyor. Peki sizin en sık kullandığınız sesleniş kelimesi nedir?

Kaynak: Haber Merkezi