Mevsimsel ya da bazı yanlış davranışlar nedeniyle saç derisinde zaman zaman kepek sorunu yaşanabilir. Özgüveni de sıfırlayan bir durum olan kepeğe elveda edebilirsiniz. Kim saçlarından pul pul dökülen ve kıyafetlerinin üzerinde beyaz beyaz görüntüler ister ki? Sürekli saçlarınızı gizlediğiniz, şapkalarla berelerle saçlarınızı gizleme çabasından vazgeçebilirsiniz. Size vereceğimiz yöntemlerle kepek probleminiz yok olacak. 

Kepeği yok etmek için yapılması gerekenler 

Kepek, yaş, stres, mevsimsel ya da uygulanan ya da uygulanmayan davranışlar nedeniyle saç derisinde oluşan bir cilt sorunudur. Saç derisinde kabaran, dökülen, beyaz beyaz pul görüntüler oluşturur. Yapacağınız uygulamalar ile kepekten kurtulmak mümkün. 

Öncelikle saçlarınız için doğru şampuanı kullandığınızdan emin olun. Saçınızın yapısına ve ihtiyacı göre şampuanınız değişiklik gösterebilir. Ancak şampuanınızın etkisini göstermesi için belli zaman kullanmanız gerektiğini unutmayın. Saçlarınızı taramamazlık yapmayın. Saçlarınızın hava almasına ve nem ihtiyacına dikkat edin. Saçlarınızı ger gün şampuanlamaktan vazgeçin. Şampuanı saçınızdan iyice arındırın. Saç spreyi, jölesi gibi ürünleri çok sık ve fazlaca kullanmayın. Haftada bir saçınıza nem kazandıran ve bakım yapan maskeler kullanın. Stresi yönetmekte kepek probleminde oldukça önemlidir.

Kepekli saça ne iyi gelir?

Kepekli saçlara ne iyi gelir diye harıl harıl bir araştırma içinde olduğunuzu biliyoruz. İşte kepeğe iyi gelen yöntemler…

Çay ağacı yağı kepek probleminden kurtulmak adına başkahramanlardan biri diyebiliriz. Çay ağacı yağını şampuanınızın içine birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağı saçlarınızdaki fazla kir ve yağı arındırırken kaşıntı sorununuza da iyi gelecek. 

Kepekle savaşta bir diğer yol ise karbonat ya da kabartma tozudur. Islak saçlarınıza kabartma tozu ya da karbonat uygulayarak masaj yapın. Daha sonra saçlarınızı iyice durulayın.

Maden suyu bir diğer yöntemdir. Maden suyu saç derisinin kaybettiği pH seviyesinin düzenlenmesinde etkin rol oynar. Bu nedenle boş bir sprey şişesine maden suyu koyarak temizlenmiş saçlarınıza sıkabiliriz. 5-10 dakika kadar maden suyunu saçlarınızda bekletin ve daha sonra durulayın.

Kaynak: Haber Merkezi