Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Eylül’de Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmete açılan ve bir öğün yemeğin 65 TL’ye sunulduğu Kent Lokantası’nda askıda yemek uygulaması hayata geçti.  

Hayırsever vatandaşların destekleri sayesinde yemek ücretini karşılayamayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek sunma imkanı sağlanacak. İhtiyaç sahibi vatandaşların gönül rahatlığıyla yemek yemesini sağlayacak olan uygulama kapsamında bağışta bulunmak isteyenler vatandaşlar kentlokantasi.eskisehir.bel.tr adresinden bağış yapabilecek.

Türkiye’nin 81 ilinden bağış yapabilme fırsatı bulacak vatandaşlar 65 TL’ye bir öğün yemek satın alarak, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine ve ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemeğe ulaşmasına katkıda bulunabilecek. Uygulama kapsamında tüm kredi kartları ile ödeme yapılabilecek.

Vatandaşlara dayanışma çağrısında bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir şehir için daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Sizler de dilediğiniz miktarda öğün desteği ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize destek olabilirsiniz.” dedi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı