Odunpazarı Kent Konseyi Vişnelik Mahalle Meclisi üyeleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Vişnelik Mahalle Muhtarı Meriç Güney de katıldı. Ziyarette mahalle meclisi üyeleri, katılımcı belediyecilik anlayışına sundukları katkıları ve mahalleleriyle ilgili görüş ve önerilerini Başkan Kurt ile paylaştı. Mahalle meclislerinin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, “Mahallelerimizi en iyi orada yaşayan hemşehrilerimiz bilir. Biz de onların fikirleriyle, önerileriyle ve katkılarıyla Odunpazarı’nı birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.
Ziyaret sırasında Vişnelik Mahalle Meclisi üyeleri, “Daha temiz bir Eskişehir” için başlatılan uygulamaya verdiği destekten dolayı Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlükleri tarafından yürütülen uygulama kapsamında, yerlere çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu ve benzeri atıkları atan vatandaşlara idari para cezası uygulanacak. Bu uygulama ile Eskişehirlilerin artık daha sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşayacağını belirten mahalle meclisi üyeleri, Eskişehirli hemşehrilerine çağrıda bulunarak, kurallara uymanın herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Mahalle meclisi üyeleri, Başkan Kurt’a mahalleleriyle ilgili taleplerini de ileterek, belediye ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Temiz bir çevre bilincinin önemini vurgulayan Başkan Kurt, “Şehrimizi hep birlikte daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu süreci daha etkili hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.