Kurt, “Şehir merkezinde 12 bin hektar dönüştürülecek alanın planlaması yapıldığı halde uygulamaya geçmemesinin sebebi bu sayın bürokrattır. Bürokratlar gelir geçer ama sorunu Eskişehirlinin ortasına atar bu sorun Eskişehirliyi yakar” dedi. 

Eskişehir’de çok sayıda bölgeyi ilgilendiren çalışmanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından engellendiğini ifade eden belediye başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’nde revizyon imar planlarını yapma aşamasındayken, 12 bin hektar civarında bir alan düşünün büyüklüğünü, revizyon imar planları ile ilgili jeolojik etütlerin yapılması zorunluluğu getirildi. Yaptırdığımız jeolojik zemin etütleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarafından, çok net söylüyorum, çok özel bir kasıt nedeniyle imzalanmıyor. İmzalanmadığı için de bu geçiş sağlanamadı. Kırmızıtoprak, Arifiye, Deliklitaş, Kurtuluş, Gökmeydan, Emek Mahallesi’nin bir bölümü Yıldıztepe’nin, Göztepe’nin bir bölümü Akarbaşı’nın bir bölümü, Muttalıp Caddesi’nin sağında ve solunda kalan bölgelerdeki arsaların dönüştürülme imkanı elimizden alındı” dedi.

“Bunun da hesabı gün olur bir gün sorulur”

Kazım Kurt şöyle devam etti;

“Bu keyfi uygulamalar tamamen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün revizyon imar planları bölgesindeki jeolojik etütlerin raporlarının onaylanmaması sebebiyledir. Bu arkadaşımız sanırım belediye başkan adayı olacak içinizden, ama bu onu kurtarmaz. Biz net bir biçimde bu imzaların bir an önce atılmasının ve 12 bin hektarlık alanın dönüşümünün sağlanması için harekete geçilmesinin sağlanmasını vurgulamak istiyoruz. Şehir merkezinde 12 bin hektar dönüştürülecek alanın planlaması yapıldığı halde uygulamaya geçmemesinin sebebi bu sayın bürokrattır. Bürokratlar gelir geçer ama sorunu Eskişehirlinin ortasına atar bu sorun Eskişehirliyi yakar. Bunun da hesabı gün olur bir gün sorulur”

“Bitmeyen işlerin sorumlusu sizsiniz”

Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in, Eskişehir'deki konut sorunu ve kira fiyatlarının artışı ile ilgili belediyelerin yeni imar alanları açmaması ile ilgili sözlerine de yanıt veren Kurt, “Eskişehir’de kiraların yüksek olmasını belediyelerin arsa üretememesine bağlamak kadar piyasayı bilmemek, gerçekleri bilmemek gerçekten söz konusu olmaz. Türkiye’de sanki Konya’da, Kütahya’da kiralar çok düşük de sadece Eskişehir’de yüksek gibi bir algı yaratmaya çalışmak doğru değil. Gerçekçi bakmamız lazım. Evet Eskişehir’de belediyelerimiz son 10 yılda arsa üretememiştir. Neden üretememiştir buna bakmak lazım, ürettirmediniz. Üretmek istediğimiz arsalarla ilgili açmış olduğunuz davalar pek çok avukata köşeyi döndürdü. Eskişehir halkının ucuz arsa temin ederek konut üretme şansını da ortadan kaldırdınız. Karapınar 2. Etap projesi, 2010 başlangıç tarihi. 2010’dan buyana çözülmemesinin sebebi sizsiniz. Çözdürmeme gerekçesi de ‘CHP iş yapıyor’ pozisyonuna gelmesin. Gündoğdu Projesi’nin başlangıç tarihi 2012. Afet riskli alan… Gündoğdu’da hemşehrilerimiz çivi çakamıyor. Bunun sebebi de sizsiniz. Her bakan değiştiğinde gittik, ne yazık ki gerçekleştiremedik. Sanayi Çarşısı dönüşüm başlama tarihi de 2010. Burası da sürüncemeye girdi” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör: Şehir Gazetesi